OSB'lerin doğalgaz sorunu çözülüyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Organize Sanayi Bölgelerinin doğalgaz sorununu görüştü, OSB'lere doğalgaz götürülmesi görevi BOTAŞ'a verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bürokratlarıyla birlikte yaptığı toplantıda, Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) doğalgaz götürülmesi görevi BOTAŞ'a verildi.  

Doğalgazın götürülmediği için birçok ildeki OSB'lerin yaşadığı üretim sorunu masaya yatırıldı.  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bürokratlarıyla birlikte sorunun çözümü için geniş bir toplantı yaptı.  

Doğalgaz alt yapılarına ait tesis ve işletme sorunlarıyla çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıda, OSB'lere doğalgaz götürülmesi görevinin BOTAŞ'a verilmesi kararlaştırıldı.  

Buna göre, BOTAŞ, doğalgazı 22 ildeki 25 OSB'nin kapısına kadar götürecek. İşin kalan kısmını ise OSB yönetimleri yapacak.  

'OSB'lere ilgi artacak'  

Işık, doğalgazı olmayan ve yüzde 40'ın üzerinde doluluk oranına sahip OSB'lerin tamamının sorunun çözüleceğini belirterek, 3 yıl içinde alt yapı sıkıntılarının giderilmesiyle OSB'lere ilginin daha da artacağını söyledi.  

Bazı OSB'lerde, doğalgaz olmamasından kaynaklanan üretimde yüksek maliyetler oluşabildiğine işaret eden Işık, "Bu sorunu çözmek için toplandık. Sorunu, mümkün olan en kısa sürede, gelecek 3 yıl içinde çözeceğiz. Böylece maliyetler aşağıya çekilecek, bu da piyasaya yansıyacak. Ayrıca OSB'lerde doğalgaz olunca doluluk oranı artıyor. Önceliğimiz gazı buralara götürmek. Doğalgazı olmadığı için boş kalan OSB'lerimiz, yaptığımız işbirliğiyle dolacak" diye konuştu.  

65 milyon dolarlık yatırım  

BOTAŞ, 22 ildeki 25 OSB'ye 3 yıl içinde doğalgaz götürecek. Kalkınmada öncelikli birinci ve ikinci bölgede bulunan, doluluk oranı yüzde 40'ın üzerinde olan 25 OSB için 550 kilometre uzunluğunda hat döşenecek. Projenin toplam maliyeti 65 milyon dolar olacak. Doğalgaz götürülen OSB'lerin yönetimleri, kendi yatırımlarıyla işletmelere dağıtım işini gerçekleştirecek. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir