Piyasalarda yükseliş sınırlı kaldı

Borsa 35.000 seviyesinde zorlandı, dar bantta yataya döndü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - İMKB ilk seansı 210 puan artışla 34.934 puandan tamamladı. Günün ilk yarısında 1 milyar TL'lik işlem hacmi kaydedildi.

Güne yükselişle başlayan piyasalarda yukarı yönlü hareketler sınırlı kaldı. Alıcılı açılan ve 35.042 puanı test eden Bileşik Endeks, satışlarla da 34.637 puana kadar indi. ABD vadeli işlemlerde yatay seyir izlenirken Avrupa endeksleri dünkü kapanışlarının altıda seyrediyor. Bu arada Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi, Nisan ayında yüzde 21,6 daralarak tarihinin en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bölgede sanayi üretimi Ocak ayında yüzde 16,5, Şubat ayında yüzde 19,1 ve Mart ayında yüzde 19,3 azalmıştı. Öğleden sonra ise ABD'de TSİ 15:30'da ihracat ve ithalat fiyatları, TSİ 16:55'te Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi açıklanacak.

Diğer yandan yurtiçi para piyasasında ise dolar 1.53 TL'nin üzerinde dengeli görünüm sergiliyor. İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören gösterge kağıt 2 Şubat 2011 vadeli tahvilin faizi yüzde 12.81 seviyesinde yataya dönmüş durumda. Gösterge faiz dün yüzde 12.91 bileşik seviyesinden kapanmıştı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.