"Esnafa sıfır faizli kredi kepenk kapatmaları engeller"

TESK Genel Başkanı Palandöken, 2 milyon esnafa 2 katrilyon sıfır faizli kredi imkanı sağlanmasını uzun zamandan beri talep ettiklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafa sıfır faizli kredi verilmesiyle işten çıkışların azalacağını ve kepenk kapatmaların önüne geçileceğini kaydetti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, bu ekonomik kriz ortamında 2 milyon esnafa 2 katrilyon (2 milyar YTL)sıfır faizli kredi imkanı sağlanmasını uzun zamandan beri talep ettiklerini belirtti.

Bu kredinin esnaf ve sanatkarın yarasına merhem olacağını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet döneminde ilk kez 5 bin imalatçı esnafa daha önce 125 trilyon (125 milyon YTL) kaynak sağlandı. Şimdi ise 2 milyon esnafa 2 katrilyon krediye ihtiyaç var. Sıfır faizli kredi, içinde bulunduğumuz bu değişim ve dönüşüm sürecinde esnafı çok olumlu etkileyecektir.

Türkiye'de küçük işletmelerin bugüne kadar görmezden gelinmesi gerçekten anlaşılabilir değil. Avrupa küçük işletmelerinin önüne kırmızı halı sererken, bizim sürekli kırmızı kart görmemiz son derece üzüntü vericidir."

Palandöken, bu yeni kredi olanağıyla esnaf ve sanatkarın bir yandan üretim ve istihdama katkı sağlarken, diğer yandan da hem devlete olan vergi borcunu hem de SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını ödeyeceğini kaydetti.