"Soğuk hava fındık verimini etkilemez"

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Başaran,"Önümüzdeki dönem fındık rekoltesinde mevsimsel hava şartlarından ötürü sıkıntı yaşanılacağını düşünmüyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜZCE - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şahin Başaran, gelecek dönemde fındık rekoltesinde mevsimsel hava şartlarından dolayı bir sıkıntı beklemediklerini söyledi. 

Akçakoca Ziraat Odası Başkanlığını da yürüten Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iklimsel değişiklik ve aşırı soğuğun fındığı etkileyecek düzeyde olmadığını belirterek, soğuk hava şartlarının verime herhangi bir etkisinin olmayacağını düşündüklerini ifade etti. 

Şu anda fındık üzerindeki püsküllerin yeni ortaya çıkmaya başladığını anlatan Başaran, "Hava şartlarının mevsimine göre seyrediyor olması, her bitki gibi fındığın da gereksinim duyduğu bir durum.  Bu yüzden önümüzdeki dönem fındık rekoltesinde mevsimsel hava şartlarından ötürü sıkıntı yaşanılacağını düşünmüyorum" diye konuştu. 

Başaran, üreticilerinin fiyat konusunda biraz daha sabırlı olmaları, özellikle ocak ayının ilk haftasından sonra yukarı doğru bir hareketlenme beklentilerinin olduğunu dile getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir