Sabancı Vakfı'ndan "Fark Yaratanlar" projesi

Proje ile vakıf, insanların hayatında fark yaratmak ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmayı amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, Türkiye'de toplumsal gelişmeye katkıda bulunanların öykülerini ve çalışmalarını gündeme getirerek, onları teşvik etmek ve topluma "ilham vermek" amacıyla "Fark Yaratanlar" projesini hayata geçirdi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, projenin tanıtıldığı basın toplantısında, Vakfın, insanların hayatında fark yaratmak ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmayı amaçladığını, bunu gerçekleştirmek için yeni stratejiler belirlediklerini, bu kapsamda da kadın, genç ve engellilere odaklandıklarını söyledi

Güler Sabancı, toplumun yararına yapılan çalışmalar ne kadar görünür kılınırsa o kadar çok iyi örneğin ortaya çıkacağını ve o derece hızlı gelişme sağlanabileceğini ifade etti.

Güler Sabancı, "Fark Yaratanlar" projesinin, vakıfta son 3 yılda yaptıkları, önce Birleşmiş Milletler ile başlayan, daha sonra hibe programlarıyla devam eden toplumsal duyarlılığa, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan bir bütünün parçası olduğunu söyledi. Sabancı, "Daha iyi yapanları desteklemeliyiz, öne çıkarmalıyız. Bu duygularla projeyi gerçekleştirdik" dedi.

Vakfın gelirlerine ilişkin bir soru üzerine ise Sabancı, vakfın kendi öz kaynakları bulunduğunu, ayrıca Sabancı Holding'in karından her yıl pay verildiğini, yine yabancı ortalıkların da bulunduğu birçok şirketin karından belli bir yüzdenin vakfa bağışlandığını bildirdi.

Sabancı Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Koyunsağan ise, "Fark Yaratanlar" projesine aday olmak isteyenlerin www.farkyaratanlar.org web sitesinden online olarak adaylık başvurusu yapabileceklerini, başvuruların yurttaş katılımı, ekonomik gelişme, sağlık, çevre, eğitim/öğrenim ve toplumsal adaletten oluşan 6 kategoriden birinde gerçekleştirilen çalışmaları kapsayacağını kaydetti.