Sabancı'nın 2009 hedefi 'sadece birkaç alanda büyüme'

Grup, diğer işlerini koruyup, nakit yönetimi ve likit kalmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yıl sonunda rekabetten göreceli olarak daha iyi durumda olacaklarına inandığını belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "2009 gibi bir yılda sadece birkaç alanda büyüme hedefimiz var. Diğer işlerimizi koruma, nakit yönetimi ve likit kalma hedefimizdir" dedi.

Güler Sabancı, CNBC Europe kanalında yayımlanan "The Leaders" programına konuk oldu. Sabancı ile Simon Hobbs'un yaptığı röportajda, Sabancı'nın iş yaşamı, liderlik özellikleri ve sosyal sorumluluk çalışmaları ele alındı.

AB konusuna verdiği destek ile ilgili olarak Sabancı, "Türkiye'nin uzun vadeli konumu AB ile beraberdir. AB'nin bir parçası olmak, Türkiye için bir devrim değil evrimdir" değerlendirmesinde bulundu.

Güler Sabancı, Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin olarak, "Türkiye yatırım için çekici bir ülke ama eğer yabancılar Türkiye'ye yatırım yapacaklarsa Sabancı'nın öncelikli olmasını isterim" ifadelerini kullandı.

Sabancı Topluluğunda kurumsal yönetişime verilen öneme de değinilen röportajda, Sabancı, iş yapış şekillerini daha kurumsal ve profesyonel bir yapıya getirdiklerini, ancak bunun çok bürokratik bir yapı olmamasına çalıştıklarını belirtti.

"Global krizden çok önce finansal hizmetlerin payını azaltmayı hedefledikleri" açıklaması ile Akbank'ın yüzde 20'sinin Citibank'a satılmasının gerekçelerinin sorulmasına karşılık Sabancı, "Akbank'ın sonuçlarından ve konsolide sonuçlarımıza katkısından gurur duyuyoruz. Ama tabii ki diğer işlerimiz de Akbank'ın büyümesini yakalamaya çalışıyor" dedi.

"Doğru zamanda satın alma, doğru zamanda satma, dolayısıyla değer yaratma, başarılı bir yönetimin vazgeçilmez göstergesidir" görüşünü dile getiren Sabancı, yakın dönem hedeflerine ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki yıl sonunda rekabetten göreceli olarak daha iyi durumda olacağız. 2009 gibi bir yılda sadece birkaç alanda büyüme hedefimiz var. Diğer işlerimizi koruma, nakit yönetimi ve likit kalma hedefimizdir."