Sebze ve meyveye soğuk hava zammı

Antalya'da soğuk hava nedeniyle toptan sebze ve meyvenin kilogram fiyatı 10 kuruş ile 1,7 lira arasında artış gösterdi. En fazla zam ise yüzde 41-51 artışla patlıcana geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA  - Antalya'da soğuk hava nedeniyle toptan sebze ve meyvenin kilogram fiyatı 10 kuruş ile 1,7 lira arasında artış gösterdi. Fiyatı en çok artan ürün ise patlıcan oldu. 

Antalya'da aralık ayı başından bu yana soğuk havaların olumsuz etkisinin devam etmesi, sebze ve meyve fiyatlarına yansıdı. Antalya Toptancı Hali'ne az miktarda ürün girmesi nedeniyle geçen hafta başında başlayan fiyat artışları bu hafta da devam etti. 

Seralarda ürün büyümesinin yavaşlaması nedeniyle hale gelen ürün miktarı azalırken, ürünlerin fiyatı 10 kuruş ile 1,7 lira arasında değişen miktarlarda zamlandı. 

Bu çerçevede patlıcan fiyatları da yüzde 41-51 arasında artış gösterdi. Geçen hafta başında kilogram fiyatı 3,30-3,90 lira arasında olan patlıcan, bu hafta 5-5,50 lira arasında işlem görmeye başladı. 

Geçen hafta 2,50-2,80 lira arasında değişen fiyatlarla alıcı bulan dolmalık biber fiyatları 2,60-3 lira, 2,50-2,80 lira arasında değişen fiyatlarla satılan hıyar da 2,70-3 lira aralığında satılıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir