”Sigorta şirketlerine büyük görev düşüyor”

Çağlayan, İstanbul'daki sel felaketinden zarar gören sanayici ve ihracatçılarla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde bir araya geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Sigorta şirketlerine büyük görev düşüyor. Sigorta şirketleri böyle günlerde sanayicinin, üreticinin yanlarında olması gereken kuruluşlar" dedi.

Çağlayan, İstanbul'daki sel felaketinden zarar gören sanayici ve ihracatçılarla Türkiye İhracatçılar Meclisi'nde bir araya geldi.

Toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çağlayan, yaşanan felakette meydana gelen hasarın tespiti konusunda bir rakam söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu görevlendirme çerçevesinde bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Toplantıda sel felaketinden etkilen yaklaşık 30 firma sahisi problemlerini anlattı. Bu problemleri pazartesi günü Bakanlar Kurulu ve Başbakan Erdoğan'a ileteceğim. Firmalar yapacakları ödemelerin, teslimatların geri dönüşlerinin olduğunu, vergi ve SSK konularında bir takım problemlerle karşı karşıyla kalacaklarını ifade ediyorlar. Burada sigorta şirketlerine büyük görev düşüyor. Sigorta şirketleri böyle günlerde sanayicinin, üreticinin yanlarında olması gereken kuruluşlar. Bunların da hasar tespitlerini çok süratli bir şekilde yapmaları gerek. İşi sürüncemeye bırakmadan çok süratli bir şekilde yapmış olduğu hasar tespitlerini de geriye dönüp firmaların hasarlarını mutlaka gidermesi beklentimizdir. Bununla ilgili Hazine Müsteşarlığı tespitini mutlaka yapacaktır."