Teşvik ayakkabıcıları rahatlatacak

TİM Başkanı Büyükekşi, açıklanan teşvik paketinin sektörün büyük yardımcısı olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, açıklanan teşvik paketinin ayakkabı sektörünün büyük yardımcısı olacağını belirtti.

2012 Sonbahar ve 2013 Kış sezonu ayakkabı modasının görücüye çıkarıldığı 47. AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı devam ediyor. CNR Expo İstanbul'da düzenlenen AYMOD Fuarı'nı ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, birlik beraberliğiyle diğer sektörlere örnek gösterilen ayakkabı sektörünün en büyük simgesi AYMOD Fuarı'nın, inovasyonun da simgesi haline dönüştüğünü ifade etti.

Fuarda, kış aylarının uzun ve soğuk olduğu ülkeler hedef alınarak tasarlanan, bel ağrılarına, romatizmaya iyi gelen ayakkabıyı inceleyen Büyükekşi, ürünün inovasyon açısından önemli bir ayakkabı tasarımı olduğunu kaydetti. Büyükekşi, yaklaşık 600 kez şarj edilebilen bataryaya sahip olan ısıtmalı ayakkabının geliştirilmesi halinde askeri ve güvenlik alanlarında da çok faydalı bir ürün haline dönüşeceğini söyledi.

Büyükekşi, ayakkabı sektörünün 2023 yılında önüne koyduğu 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşabilmesi için rekabetçi hale dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizerek, açıklanan teşvik paketinin sektörün büyük yardımcısı olacağını ifade etti. Emek yoğun sektörde mutlaka 6'ıncı bölgenin inceleme altına alınması gerektiğine işaret eden Büyükekşi, "6'ıncı bölgede işçi ve işveren payının, stopajın devlet tarafından ödenmesi, 900 bin liralık faiz desteği, bedelsiz arsa gümrük vergisi, KDV muafiyeti, yatırım indirimi gibi verilecek fırsatlar ayakkabı sektörünün rekabetçiliğini artıracak. Verilen imkanların iyi değerlendirilmesi halinde sektör gerek ihracat gerekse ithalata karşı rekabette önemli bir noktaya gelecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada fuar öngördüğü 45 bin ziyaretçi hedefine yaklaşıyor. Yabancı alıcılar tarafından ilgiyle karşılanan AYMOD, İran'dan gelen alıcılardan büyük ilgi gördü.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir