THY’de nöbetçi ekipler iş başında

THY'de grev bu sabah saat 03.00'te başladı. Nöbetçi ekiplerin devreye girmesi ile uçuşlarda aksama yaşanmıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Hava-İş Sendikası'nın bu sabah saat 0300 itibariyle greve başlamasının ardından Türk Hava Yolları uçuş operasyonun zamanında yürütüldüğünü açıkladı.

THY'den yapılan açıklamada, "THY çalışanları her gün olduğu gibi bugün de tam kadro işbaşında. Yeşilköy'de bulunan Genel Müdürlük binasında görev yapan tüm çalışanlarımız işlerine geldiler. Bugün saat 0300'te başlayan uçuş operasyonu da kokpit ve kabin ekiplerinin daha önce planlanmış uçuşlarını aynen uygulamaları sonucunda zamanında yürütülüyor" denildi.

Hava-İş Sendikası'ndan bir yetkili ise Reuters'a yaptığı açıklamada, "THY'de nöbetçi ekiplerle şu ana kadar uçuşların büyük çoğunluğu zamanında yapıldı. Ancak greve katılan arkadaşlar aranmaya başlandı. Onlar uçuşlara destek vermeyecek. Uçuşlar birkaç saate kadar aksamaya başlar" dedi.

THY açıklamasında, teknik bakım ekipleri, yer işletme çalışanları, kargo çalışanları, İstanbul ve Anadolu teşkilatının da tam kadro görevlerinin başında olduğu belirtilerek, "Tüm çalışanlarımız şirketlerine sahip çıktılar, greve itibar etmediler. THY, günlük operasyonunu planlandığı şekilde ve zamanında gerçekleştirilen uçuşlarla sürdürüyor" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir