TÜMSİAD: İkinci çeyrekte sular durulur

MB'nin faiz kararının ülke istikrarı için önemine vurgu yapan TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Topal, "Bu türbülansın atlatılmasının ardından 2. çeyrekte suların durulacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şube Başkanı Eyüp Topal, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararına ilişkin, "Bu hamle KOBİ'ler için sıkıntı manasına gelse de ülke istikrarı için önemli. Bu türbülansın atlatılmasının ardından 2. çeyrekte suların durulacağına inanıyoruz" dedi. 

Faiz kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Topal, bu durumu KOBİ'ler için olumsuz bir gelişme olduğunu kaydetti. 

Kısa bir süre önce 3,5 milyar dolar gibi bir fonlama ile kuru aşağıya çekmeye çalışan yapının, güçlü direnç karşısında elindeki ikinci hamleyi yaparak faiz artışı ile kuru aşağıya çekmeye çalıştığına işaret eden Topal, "İlginç olan yurt dışı etkisi, yurt içinde TCMB'nin yaptığı hamleyi ilk anda hissettirse de kısa vadede etkili olmasını engelledi. Bu hamle KOBİ'ler için sıkıntı manasına gelse de ülke istikrarı için önemli. Bu türbülansın atlatılmasının ardından 2. çeyrekte suların durulacağına inanıyoruz. Bu süreçte KOBİ'ler desteklenerek bu türbülanstan zarar görmeden çıkması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir