Türk otomotiv firmaları ENX kullanacak

Türk otomotiv firmaları, Avrupa İletişim Sistemi'yle (ENX) yüksek hız ve kapasitede güvenli veri transferi imkanına kavuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türk Telekom, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ve Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) işbirliği ile 2007 yılında başlatılan European Network Exchange (ENX) iletişim sistemine erişim konusunda yürütülen çalışmalar tamamlandı.

OSD'den yapılan açıklamaya göre, Türk otomotiv firmaları, sektöre özel iletişim ağı ENX üzerinden yüksek hız ve kapasitede, güvenli veri transferi imkanına kavuştu.

Türk Telekom, OSD ve TAYSAD işbirliği ile 2007 yılında bu yana, AB otomotiv sanayi tarafından otomotiv sanayine özel olarak kullanılan ENX iletişim sistemine Türk otomotiv sanayinin de bağlanabilmesi için yürütülen çalışmalar tamamlandı.

ENX ile birlikte otomotiv sanayinin, iletişim ve veri transferi alanlarında da AB ile tam entegrasyona ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Network ağına dahil olmak isteyen Türk firmalarının, ENX web sayfası www.enxo.com üzerinden kayıt işlemlerini başlatarak, OSD tarafından işletilen "ENX Business Center"in onayı ile ENX sistemine dahil olabilecekleri bildirilirken, böylece ana sanayi firmalarının, diğer ENX üyesi Avrupa otomotiv firmaları ile hızlı ve daha kaliteli bağlantı kurabilme imkanına kavuşacakları vurgulandı.

ENX_ANX

OSD'nin dahil olduğu ENX içinde İspanya (ANFAC), Almanya (VDA), İngiltere (SMMT) ve Fransa (GALIA) otomotiv kuruluşları ile Daimler Benz, BMW, Volkswagen Grubu, R.Bosch, Renault, PSA, Ford of Europe, Karman, Siemens gibi sanayi kuruluşları üye olarak yer alırken, ENX hizmetlerinden yararlanmak üzere AB'de 700 otomotiv şirketi ENX üyesi olarak kayıtlı bulunuyor.

Bu arada 2001 yılından bu yana, ENX ve American Network Exchange (ANX) tarafından alt yapı çalışmaları yürütülen ve bu iki sisteme dahil olan tüm firmaların birbirleriyle de iletişim kurmalarını, veri transferi gerçekleştirmelerini hedefleyen proje ile ilgili hazırlıkların da son aşamasına gelindiği kaydedildi.

Bu proje sayesinde de 700 ENX üyesi otomotiv firmasının, 500 ANX üyesi otomotiv firması ile küresel otomotiv standartlarına uygun, ilave bir maliyet olmaksızın, güvenli ve sektöre özel ortak bir iletişim ağı üzerinden bağlantı kurması ve buna bağlı olarak tedarik zinciri içinde yüksek katma değerin sağlanması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir