Türkşeker, yeniden özelleştirme programında

ÖYK kararına göre, Türkşeker'e ait şeker fabrikaları, coğrafi bazlı portföy grupları halinde özelleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun iptal kararından sonra, Türkşeker'i yeniden özelleştirme programına aldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ÖYK kararına göre, Türkşeker A.Ş'ye ait şeker fabrikaları, coğrafi bazlı portföy grupları halinde özelleştirilecek. 6 portföy grubunun her biri ayrı ayrı ve kendi içinde bir bütün halinde satış yöntemiyle özelleştirilecek ve satış, 'varlık satışı' olarak gerçekleştirilecek. Coğrafi bazlı portföy grupları ise şöyle:

-Portföy A: Kars, Erciş, Ağrı, Muş ve Erzurum şeker fabrikaları

-Portföy B: Elazığ, Malatya, Erzincan ve Elbistan şeker fabrikaları

-Portföy C: Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat, Çorum ve Çarşamba şeker fabrikaları

-Portföy D: Bor, Ereğli ve Ilgın şeker fabrikaları

-Portföy E: Uşak, Alpullu, Burdur ve Afyon şeker fabrikaları

-Portföy F: Eskişehir ve Ankara şeker fabrikaları.

Yapılacak ihaleler için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanacak şartnamelerde, coğrafi bazlı portföy gruplarını satın alan alıcılara, portföy grubu için Şeker Kurulu tarafından belirlenecek toplam şeker kotası çerçevesinde, en az 5 yıl şeker üretim şartı getirilecek.

Özelleştirme ihalelerine, Portföy A, Portföy B ve Portföy C'den başlanacak, sonra Portföy D, Portföy E ve Portföy F ile devam edilecek.

Türkşeker A.Ş'nin Tohum İşleme Fabrikası ve EMAF-Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası ile Afyon, Erzincan, Turhal, Ankara ve Eskişehir Makine Fabrikaları, ayrı ayrı "varlık satışı" yöntemi uygulanmak suretiyle özelleştirilecek. Özelleştirmeler, 2 yıl içinde tamamlanacak.