Van Et'e 250 bin TL hibe

Şirket, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından, hamburger köfte, İnegöl tipi köfte üretimi yatırımına hibe alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Van Et Ticari Yatırımlar Gıda Sanayi Turizm İç ve Dış Ticaret A.Ş.'nin Tarım ve Köyişleri Bakanlığından, hamburger köfte, İnegöl tipi köfte üretimi yatırımına 250 bin TL hibe alacağı duyuruldu.

Van Et tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada, 27 Haziran 2008 tarihli özel durum açıklamasıyla şirketin mevcut şarküteri ürünleri (salam, sosis, sucuk, kavurma, pastırma, jambon) üretimine ilaveten kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi tebliği çerçevesinde, hamburger köfte, İnegöl tipi köfte üretimi için hamburger köfte üretimi ve şoklanması tesisi projesinin duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, bu çerçevede 65.02.102.40/00 başvuru numarasıyla sunulan projenin Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yapılan inceleme sonucu kabul edildiği ve hamburger köfte, İnegöl tipi köfte üretimi için 250 bin TL hibe desteğinin yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Yapılan bu destekle makine alımı konusunda hazırlıkların başlatıldığı ve kısa bir zaman içerisinde alım gerçekleştirilerek bu yeni üretim hattının devreye sokulacağı kaydedildi.