'Afili' avukata Deniz'den meslek sigortası bedava

Denizbank, İstanbul Barosu ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, üye avukatlara kefilsiz 10 bin'den başlayan ihtiyaç kredisi verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

Jülide YİĞİTTÜRK GÜRDAMAR

İSTANBUL - Denizbank'tan 29 bin İstanbul Barosu avukata özel hizmet. Banka Afili Bonus kartını alan avukatların bir yıllık 'Avukat mesleki sorumluluk sigortası poliçesi'ni hediye edecek ve ilk yıl kart ücreti almayacak. Ayrıca banka söz konusu avukatlara, 10 bin TL'den başlayan ihtiyaç kredisi verecek. Afili Bonus Platinum Kart alan avukatlara 100 bin TL teminatlı ve 1 yıl süreyle geçerli Avukat Mesleki sorumluluk Sigortası poliçesi hediye edecek. DenizBank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, Türkiye'de toplam 75 bin avukat ve 79 baro olduğunu belirterek, İstanbul barosunun 29 bin üye ile dünyanın en büyük barosu olduğunu söyledi.

Avukatlara toplu olarak ulaşmanın en kolay yolunun barolar olduğuna değinen Ertürk, "Bu amaçla İstanbul Barosu ile anlaşma yaptık. Afili bonus kartını alan avukatlara bir yıllık 'mesleki zorunluluk sigortası' denen poliçeyi hediye ediyoruz. Bu poliçe yakın bir tarihte zorunlu hale gelecek. Bu poliçenin yıllık maliyeti 500-1500 TL arasında değişiyor. Mevcut kartı olan İstanbul barosu üye avukatlar da bu hizmetten yararlanacak" dedi.  Avukat mesleki sorumluluk sigortası, avukatların mesleklerini icra ederken kendilerine karşı doğabilecek tazminat taleplerini teminat altına alıyor.

200 bin Afili müşteri hedefi

Denizbank'ın toplamda mevcut avukat müşterisi sayısının 15 bin olduğunu dile getiren Ertürk, İstanbul'da 190'a yakın şubede 100'den fazla afili danışmanlarının olduğunu kaydetti. Şuanda 130 bin olan Afili müşteri sayılarının  bu yıl sonunda 180-200 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Ertürk, "Afilli bankacılığın tanımında en önemli kriter mevduat büyüklüğü. 50-250 bin lira mevduat aralığına baktığımızda, Türkiye'de yaklaşık 1 milyon 200 tane hesap görünüyor. Bunları tekilleştirirsek 1 milyon potansiyel var. Biz şuanda 130 bine geldik. Yüzde 13 pazar payımız var" dedi.

Mevduat ve fona ağırlık veriyorlar

Bankanın bireysel bankacılıktaki mevduatın yüzde 43'ünün Afili müşterilerden oluştuğunu dile getiren Ertürk, "Özel bankacılığın payı yüzde 30. Afili ve özel bankacılık toplamı yaklaşık yüzde 75'i buluyor. Toplam müşteri sayımız 4 milyona yaklaştı.  Afili bankacılıkta 130 bin, özel bankacılıkta da 15 bin olmak üzere 145 bin müşterimizle bireysel bankacılık olarak toplam mevduatımızın yüzde 75'ini yapıyoruz" diye konuştu. Ertürk, Afili müşterilerin yatırım tercihih mevduat ve fon olduğunu da ifade etti. Bu segmentteki müşterilerinin yüzde 65'inde Afili bonus kart olduğunu dile getiren Ertürk, doktorlar, mali müşavirler ve avukatlardan sonra pilot ve noterlerle ilgili de çalışmalarının olduğunu dile getirdi.

Site  bankacılığına başladı

Denizbank, dünyada ve Türkiye'de ilk kez sitelerin kapısını da "kredi kartı" ile açmaya başladı. Ertürk, "İstanbul Maslak'ta Mashattan'da yeni bir proje geliştirdik. Uygulamayla sitenin kapı geçiş sistemlerinde, turnike, bariyer, güvenlik ve havuz gibi geçişlerinde normal plastik kart yerine Denizbank kredi kartı ya da debit kart kullanılmaya başlandı. Bu anlamda 500'den fazla site sahibine bu kartı verdik" dedi.

Kredilerde yüzde 18  büyürüz

Gökhan Ertürk, sektörde kredi ve mevduat tarafının geçtiğimiz yıllara oranla daha yavaş gittiğini ve kredilerdeki büyüme hızının yüzde 2'ler civarında kaldığını söyledi. Ertürk, "İhtiyaç kredisi ve kredi kartları şuanda daha hızlı büyüyor. Böyle giderse yıllık büyüme sektörde yüzde 15'de kalacak. Biz de sektöre paralel gidiyoruz. Kredi kartında sektörden daha iyi büyüyoruz. Kredi tarafında ise yüzde 18 bir büyüme hedefledik" dedi. İlk üç aydan sonra faizlerin biraz daha düşeceğini tahmin ettiklerini, fakat tahminlerinin aksine mevduat faizlerinin yukarı çıktığını söyleyen Ertürk, faizlerin buralarda seyredeceğini tahmin etti. Ertürk, 1,5 milyon olan kredi kartı sayısını bu yıl hayata geçirilen projelerle 1.8 milyona getirmeyi planladıklarını  ifade etti.

İlgi yoğun oldu, halka arzda miktar artırıldı

DenizBank'ın halka arz edilen toplam 350 milyon nominal değerli banka bonosu ve tahviller için toplam 549 milyon liralık talep toplanırken, yoğun ilgi üzerine halka arz miktarı 500 milyon nominal liraya yükseltildi.

DenizBank açıklamasına göre, DenizBank'ın yatırımcılara sunduğu son tahvil ve bono alternatifleri büyük ilgi gördü. DenizBank 175 günlük (6 aylık) bono ihracını 300 milyon lira, 385 günlük tahvil ihracını 20 milyon lira ve 1120 günlük (3 yıllık) 35 günde bir kupon ödemeli tahvil ihracını ise 30 milyon lira olarak planlanmıştı. 17 - 19 Nisan'da halka arz edilen toplam 350 milyon lira nominal değerli banka bonosu ve tahviller için toplam 549 milyon 57 bin 470 lira nominal talep toplanırken, DenizBank bu çerçevede toplam halka arz miktarını da 500 milyon nominal liraya yükseltti.


 

Bu konularda ilginizi çekebilir