Brent petrol 46 doların altını gördü

Brent petrolün varil fiyatı, dün 46 doların altına inerek 45,97 doları görmesinin ardından bugün yatay seyrediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün arka arkaya 4'üncü işlem gününde de düşüşünü sürdürerek 45,97 dolara kadar geriledikten sonra, kapanışa doğru gelen alışlarla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve günü 46,31 dolardan tamamladı.

Bugün ise 46,3-46,6 dolar dar bandında hareket eden Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.50 itibarıyla 46,4 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dün 44,38 dolarla 28 Eylül'den bu yana en düşük seviyeye gerilemesinin ardından bugün yüzde 0,3 artışla 44,78 dolardan işlem görüyor.

Analistler, dolar endeksinde son günlerde gözlenen düşüşe karşın, petrol stoklarındaki artış ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) arz kısıntısı anlaşmasına ilişkin belirsizliklerin petrol fiyatları üzerinde satış baskısı yarattığını kaydediyor.

Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatı için 46,1 doların altında kalıcılık sağlaması durumunda 45,6 doların ilk destek olarak öne çıkacağını, bu seviyenin üzerinde ise 47,4'ün direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini belirtiyor.