ING Faktoring, 2017 yılında IT yatırımı yapmayı planlıyor
ING Faktoring Genel Müdürü Mete Ünsal, özellikle iç ve dış pazarda tedarikçi finansmanı kapsamındaki çalışmalarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.
Yurt içi ve dışı vadeli satışlarına alacak garantisi sağlayan ING Faktoring, müşterilerine finansman ve tahsilat hizmeti veriyor. Zorlu pazar koşullarına rağmen bu yılı hedefleri ve orta vadeli stratejileri paralelinde tamamlamayı planladıklarını belirten ING Faktoring Genel Müdürü Mete Ünsal, özellikle iç ve dış pazarda tedarikçi finansmanı kapsamındaki çalışmalarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ünsal, "Bu alanda enformasyon teknolojileri (IT) yatırımı yapmayı planlıyoruz. 2017 yılında da müşteriye özel proje bazlı işlemlere, tedarikçi finansmanı ve ihracat faktoringi gibi uzmanlık isteyen işlere odaklanmaya devam edeceğiz" dedi.
Yerli ve uluslararası firmalara özel çözümler sunduklarını söyleyen Mete Ünsal, tedarikçi finansmanı ürünleri ile birçok küçük ve orta ölçekli firmaya uygun ve kendi limitlerinden bağımsız finansman imkanı sağladıklarının altını çizdi. ING Grubu’nun özellikle Avrupa’da ve bulunduğu tüm ülkelerde ticaretin finansmanı alanında çalışma yürüttüğünü anlatan Ünsal, "Çok sayıda ürün geliştirip müşteri adetlerimizi sürekli artırıyoruz. Diğer yandan global faktoring sektörü, borçlunun kredibilitesini merkeze alan modele doğru kayıyor. Biz de ‘tedarikçi finansmanı’ konusunda müşterilerimizin ihtiyacına yönelik çözümler üreterek, hem kendi rakamlarımızı hem de pazar payımızı büyütmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, mevcut müşterilerinin metal, tekstil, kimya, taşımacılık, teknoloji ve plastik sektöründe yoğunluk gösterdiğini söyleyen Mete Ünsal, sektörel bir tercihlerinin olmadığını dile getirdi. Daha çok ticaretin finansmanına yönelik faktoring ürünleri ile müşterilerinin işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan her türlü işi çözmeye odaklandıklarını vurgulayan Ünsal, şöyle devam etti: "Bu kapsamda müşterilerimizin talepleri doğrultusunda farklı ürünler geliştiriyoruz. Ayrıca, farklı sektörlerden farklı ihtiyaçlara yönelik işbirliklerimiz oluyor."
Mevcut konumunu güçlendirmeyi planlıyor
Müşterilerinin ihtiyaç ve önceliklerinin değişebildiğini söyleyen Mete Ünsal, bu değişiklikleri doğru analiz ederek, pazardaki mevcut konumlarını daha da güçlendirerek, çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Bunun yanında son altı yılda Finansal Kurumlar Birliği’nin kurulması, Fatura Kayıt Merkezi’nin hayata geçmesi ve pek çok yapısal düzenlemenin gerçekleştirilmesinin sektörün geleceği için olumlu adımlar olduğuna işaret eden Ünsal, ancak faktoring sektörünün Banka Sigorta Muamelesi Vergisi (BSMV) ve yurtdışından sağlanan kredilerdeki Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu’na (KKDF) yönelik bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Faktoring şirketlerinin bankacılık sektöründen kullanmış olduğu kredilerdeki BSMV yükümlülüğünün, müşterilerine sağladıkları kaynakların fonlama maliyetini de artırdığını açıklayan Ünsal, şunları kaydetti: "Aynı şekilde faktoring şirketlerinin yurtdışından sağladığı kredilerin KKDF’ye tabi olması müşteriye sağlanan fonlama maliyetlerinin artmasına yol açıyor."
Mete Ünsal’dan NOTLAR
- Zorlu pazar koşullarına rağmen bu yılı hedefl erimiz ve orta vadeli stratejilerimiz paralelinde tamamlamayı planlıyoruz. Özellikle iç ve dış pazarda tedarikçi finansmanı kapsamındaki çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz.
- 2017 yılında da müşteriye özel proje bazlı işlemler, tedarikçi finansmanı ve ihracat faktoringi gibi uzmanlık isteyen işlere odaklanmaya devam edeceğiz.
- Tedarikçi finansmanı ürünlerimiz sayesinde birçok küçük ve orta ölçekli firmaya uygun ve kendi limitlerinden bağımsız finansman imkanı sağlıyoruz.
- Tedarikçi finansmanı konusunda müşterilerimizin ihtiyacına yönelik çözümler üreterek, hem kendi rakamlarımızı hem de pazar payımızı artırmayı hedefl iyoruz.
- Mevcut müşterilerimiz metal, tekstil, kimya, taşımacılık, teknoloji ve plastik sektöründe yoğunlukta. Sektörel bir tercihimiz yok, bütün sektörlere hizmet veriyoruz.
- Son beş altı yılda Finansal Kurumlar Birliği’nin kurulması, Fatura Kayıt Merkezi’nin hayata geçmesi ve pek çok yapısal düzenlemenin gerçekleştirilmesi, sektörün geleceği için olumlu adımlar.