İş Faktoring, bu yıl 3 milyar liralık kredi kullandırdı

İş Faktoring Genel Müdürü Ali Erdal Aral, bu yıl şube sayılarını artırıp, bin yeni müşteriye ulaşmayı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şube yatırımları ile piyasadaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen İş Faktoring, bu yıl yüzde 15 büyüme öngörüyor. Firmaların ticaretlerini gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğu her noktada yer alabilmeyi amaçladıklarının altını çizen İş Faktoring Genel Müdürü Ali Erdal Aral, bu yıl şube sayılarını artırıp, bin yeni müşteriye ulaşmayı planladıklarını kaydetti. Aral, "Gelinen noktada ciro, fakoring alacakları, kârlılık ve yeni müşteri sayısı hedeflerimiz öngörülerimizden daha hızlı bir şekilde gelişti. Bu yıl firmalara 3 milyar liralık kredi kullandırdık" dedi. Aral, bu yıl sonunda yeni bir şube açacaklarını da söyledi.

Şube yatırımları ile müşterilerinin bulunduğu pazarda yer alıp, piyasayı ve müşteriyi daha iyi tanıma olanağına kavuşacaklarını söyleyen Ali Erdal Aral, "Ayrıca daha hızlı hizmet sunabileceğiz" diye konuştu. Kısa vadeli finansman ihtiyacı olan firmalara, yurt içi ve dışında satışlarının vadesinden önce iskonto ederek, kredi sağladıklarını söyleyen Ali Erdal Aral, iç ve dış pazara satış yapan firmalara ödemelerde garanti de verdiklerini ifade etti. Operasyonel süreçlerde de verimlilik bekleyen firmalar için satış vadelerini izlediklerini belirten Aral, "Firmalar adına tahsilat işlemlerini yürütüyoruz. Sektörün üç temel ürünü olan finansman, garanti ve tahsilat hizmetlerini müşterilerimize sunuyoruz" diye konuştu.

İlk dokuz ayda faktoring alacakları yüzde 80 arttı

Özellikle KOBİ ve mikro segmentindeki müşterilerinin yeni ürünleri ÇekMatik sayesinde güvenilir ve hızlı finansmana kavuşma imkanı bulduğunu vurgulayan Ali Erdal Aral, sektör odaklı çalışmak yerine firma odaklı çalışmayı hedefl ediklerini ifade etti. Her firmanın tüm işlemlerini ayrı ayrı inceleyerek, birlikte değer yaratma fırsatı olup olmadıklarına baktıklarını anlatan Aral, 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara karşın bir önceki yıla kıyasla faktoring alacaklarında yüzde 53 büyüdüklerini kaydetti.

Önceki yıllarda başlayan hızlı büyüme trendlerini bu yıl da koruduklarını anlatan Ali Erdal Aral, gelinen noktada hedefl erinin ötesinde bir performans ile çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti. Bu yılın ilk dokuz ayında 2016’nın aynı dönemine göre faktoring alacaklarında yüzde 80 büyüme kaydettiklerini bildiren Aral, tasfiye olunacak alacaklar oranlarının sektör ortalamalarının altında olduğunu belirtti. Aral, beklentilerinin üzerindeki performansla oluşan kaynak ile müşterilerine kredi imkanı sunduklarının altını çizdi.

Öte yandan, 2016 yılının sonunda, bu yıla ilişkin kaygıları bulunduğunu dile getiren Ali Erdal Aral, başlatılan Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli program sayesinde bu yılın, öngörülenin ötesinde, olumlu bir yıl olduğunu vurguladı. Hızlı ve kısa sürede kullandırılan kredilerin, firma bilançolarındaki kısa vadeli borç baskısını azalttığını ifade eden Aral, şunları kaydetti: "Karşılıksız çek oranlarında da görüldüğü üzere, firmaların nakit akışlarında olumlu bir hava oluştu. Nitekim programın etkisi ilk yarı büyüme rakamlarında etkisini gösterdi. Ancak, 3’üncü çeyrekte çok daha büyük bir büyüme rakamı oluştuğunu tahmin ediyoruz."

"ÇekMatik ile kısa vadeli nakit ihtiyaçlarını hızlı karşılıyoruz"

Hizmet politikalarını sürdürürken, teknolojideki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Ali Erdal Aral, bu yıl kasım ayı içinde yeni ürünleri olan ÇekMatik’i hayata geçirdiklerinin altını çizdi. ÇekMatik ile müşterilerine daha hızlı ve güvenilir faktoring hizmeti verdiklerini söyleyen Aral, müşterilerinin kredi taleplerini cep telefonu, www.cekmatik.com.tr ya da Facebook Messenger üzerinden aldıklarını ifade etti. Aral, "Böylece belirli bir tutara kadar olan kredi taleplerini değerlendirebiliyoruz ve sonucunu anında alabiliyoruz. Oluşturulan bu yapı ile fi rmalara kısa vadeli nakit ihtiyaçlarına hızlı çözüm üretiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir