'Benim karnım ağrımıyor, yüreğim ağrıyor'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine “karın ağrısı var” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, “Benim karnım ağrımıyor, benim yüreğim ağrıyor. Ülkenin bir bölgesi Iraklaştı, Suriyeleşti, yerle bir oldu." diye seslendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap verdi. Kendisi ile ilgili SSK’yı batırdığı yönünde iddialar olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, emekli aylıklarının ödenmesi ile ortaya çıkan finansman açığı ile ilgili 1999'da devletin sosyal güvenlik kurumuna aktardığı paranın 2 milyar 750 milyon lira, 2015 yılında ise bu rakamın 80 milyar 629 milyon lira olduğunu belirterek, “Benim zamanımdaki açık 2 milyar 750 milyon lira, senin zamanında 80 milyon 629, kim batırmış SSK’yı” dedi. 

Toplantıya 20 dakika geç gelen Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen partililere neden geç geldiğini şu sözlerle açıkladı: “Nedeni bizi kimse dinlemesin diye bu kez de kaymakamlarla birlikte bir toplantı yapmış ve bizim grup toplantısı saatine denk getirmiş, insanda biraz ahlak olur, erdem olur.” 

Toplantının başında Mustafa Koç, Tahsin Yücel, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan’ı anarak rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden CHP eski milletvekili Kamer Genç’e rahmet dileyince salonda bulunan partililer ayağa kalkarak alkışladı. Kılıçdaroğlu, Genç için “Gerçekten de milletin vekili. Yoksul bir aileden geldi, önemli görevler yaptı, parlamentoda uzun süre görev yaptı. 12 Eylül baskı yönetimine karşı çıkan bir kimlik sergiledi. Rüzgara karşı yürüyen birisiydi" dedi.