'Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Karaman'daki istismar olayına değinerek, 'Bu olayın üzerine sonuna kadar gideceğiz' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Karaman'daki çocuk istismarı sonrası çıkan dernek tartışmalarına ilişkin, 'O evlerde ne dersleri veriliyor çocuklara. Cumhuriyet düşmanlığı mı öğretiliyor? Yoksul ailelerin çocukları bunlar. İyi bir din eğitimi alsın diye gönderiliyor. Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz' açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a yönelik yumruklu saldırıyı eleştirerek şöyle konuştu: "Düzce il başkanımız takip ediliyor, arabasına hafifçe arkadan vuranlar tarafından darp ediliyor. Osmanlı torunu olduklarını söylüyorlar. Kimin torunu olduğunuzu bilmiyorum ama Osmanlı olmadığınız kesin. Osmanlı'yı kullanıyorsunuz. Osmanlı mazlumdan yanadır siz hırsızı savunuyorsunuz.

Bizim il başkanımıza kahbece saldıranlara açıkça söylüyorum, size tasmayı takanlara sakın güvenmeyin. İl başkanımızın yanındayız. Olayın takipçisi olacağız. Olayın arkasında kimler var onu da yakından takip edeceğiz. Saldırıyı yapanlar Düzceli değil."

Karaman'daki çocuk istismarına ilişkin, Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Davutoğlu acele edip vakıflarla ilgili neden konuştu? Karaman'daki İmam Hatip Okulu müdür yardımcısının açıklamasını okuyorum; "İmam Hatip'te okuyan öğrencilerimiz Aktekke'deki Ensar Vakfı evlerinde yatılı olarak kalırlardı." Bu ifade sizi suçüstü yapan bir ifadedir. O yurtlar yasa dışı. Şimdi niye hepsi bu yurtlar bize ait değil diyor. Bu işin sorumlusu Milli Eğitim Bakanlığı'dır. Bütün ayrıntıları ile halkı aydınlatmak zorundadır.

'Üzerine sonuna kadar gideceğiz'

Karaman'da tecavüz olayı yaşanırken MEB'de görevli genel müdür olayı örtbas edecek bir tweet atıyor. Türkiye bu ayıptan kurtulmazsa yeni binlerce mağdur ortaya çıkacaktır. Yazık günah o çocuklara. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı.

Sayın Davutoğlu, yasa dışı bu evlerden Türkiye genelinde kaç tane var? Bana gelen bilgi 10 binin üzerinde. Hükümetin tamamından haberleri var.

O evlerde ne dersleri veriliyor çocuklara. Cumhuriyet düşmanlığı mı öğretiliyor? Yoksul ailelerin çocukları bunlar. İyi bir din eğitimi alsın diye gönderiliyor. Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz.

'Bütün kirli çamaşırları ortaya çıkaracağız'

Davutoglu "Karaman'daki olaydan haberimiz var" diyor. E günaydın… Yasa dışı bu yurtların açılmasına kim izin verdi? Sen sorumlu değil misin, sen Başbakan değil misin?

Fakir ailelerin çocukları bunlar. koskoca Türkiye Cumhuriyeti barınma ihtiyacını nasıl karşılayamaz. Bunun üzerine sonuna kadar gideceğiz. Araştırma komisyonu teklifimizi önce reddettiler sonra kamuoyu baskısı yüzünden kabul etmek zorunda kaldılar. Sonuna kadar gidip bütün kirli çamaşırları ortaya çıkaracağız."

'Duruşmalar herkese açıktır'

Kılıçdaroğlu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davası ve duruşmaya katılan konsoloslara yönelik tepkilere de değindi. 

AYM'nin davada hak ihlali kararı aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu dava demokrasinin yargılandığı, Türk hukuk sisteminin yargılandığı davadır. Bu dava sıradan bir dava değildir. Bu nedenle büyükelçi ve konsoloslar bu davayı izlemeye gidiyor. Vay siz misiniz izlemeye giden. Onların ülkelerinin çoğunda demokrasi var. Her şeye maydanoz olan her konuda konuşan bir kişi Cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı yerinde, zamanında, bütün kitleye hitap eden bir dil kullanır. Cumhurbaşkanları, her konuda çıkıp bir şey konuşmazlar. Taraf olmazlar. 78 milyonu kucaklayan bir dil kullanırlar. Peki çıkıp deseler ki sizin ne işiniz var Suriye'de? Ne diyeceksin? Anayasaya göre mahkemelerdeki duruşmalar herkese açıktır. Sizin ne işiniz var orada demek anayasanın maddesi karşısında havada kalıyor. Devleti soyanlar yüce makamlarda. Doğru haber yapanlar hapishanelerde. Böyle bir şey olamaz" diye konuştu.

'Altınların nereye gittiğini bilen yok'

Kılıçdaroğlu, "Devletin gümrüğünde, hükümetin gözünün önünde, bilgisinde 14 milyon 600 bin dolarlık altın çalınıyor. Şu ana kadar bu altınların nereye gittiğini bilen yok. Aslında biz, sarayda oturan da, bakanlar da, Davutoğlu da herkes biliyor. Sayın Davutoğlu'na soruyorum namuslu adamsan Türkiye'yi bu kirlilikten kurtar" dedi.