'Üç Maymun' un galası yapıldı

Film, küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği ört bas ederek, her şeye rağmen bir arada kalma çabasını anlatıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın üstlendiği "Üç Maymun" filminin Ankara galası yapıldı.

Panora Alışveriş Merkezi Cinebonus Sinemalarındaki galaya, filmin yönetmeni Ceylan, oyuncular Yavuz Bingöl, Hatice Aslan da katıldı.

Gala gösterimi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan yönetmen Ceylan, yönetmen olarak sanat dünyasından bazı isimlere "takıntılı" olduğu belirterek, bu isimleri takip ettiğini söyledi.

Bir filmi 20 kez izlemek yerine, 20 ayrı film izlemeyi tercih ettiğini belirten Ceylan, "Çoğu insanı da tanımam. Çok cahil olduğum alanlar da vardır. Genellikle takıntılarının peşinden giden bir insanım" dedi.

Oyuncu Bingöl ise galalarda her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, "Ama önemli olan seyircinin filmi izledikten sonraki düşüncesidir. Ankara benim yabancı olmadığım bir yer. Çocukluğum burada geçti, albümlerimi de Ankara'da yaparım. Filmi umarım Türk seyircisi de beğenir" diye konuştu.

Oyunculardan Aslan da, filmi "gazete kağıdına sarılmış bir pırlantaya" benzeterek, "Asıl filmden sonraki tepkiler önemli. Şu ana kadar her şey çok güzel" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra filmin gala gösterimi yapıldı.

"Üç Maymun"da "Küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin gerçeği ört bas ederek, her şeye rağmen bir arada kalma çabası" anlatılıyor.