15 dakika yağdı trafiği kilitledi

Muğla-Marmaris karayolunda 15 dakika etkili olan dolu, ulaşımı olumsuz etkiledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANTALYA/TEKİRDAĞ/İZMİR/MUĞLA - Türkiye'nin güneyi fırtınaya, doğu ve iç bölgeler ise kara teslim. Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle eğitime ara verildi. Muğla-Marmaris karayolunda 15 dakika etkili olan dolu, ulaşımı olumsuz etkiledi. Doğu bölgelerde birçok köy yolu ulaşıma kapanırken  Elazığ'ın Ağın ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde eğitime 2 gün ara verildi.
Muğla-Marmaris karayolunda 15 dakika etkili olan dolu, ulaşımı olumsuz etkiledi.
Muğla Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yolun kayganlaşmasıyla 4 adaç devrildi.
Muğla Trafik Bölge Müdürü İlhami Doğangüzel, ''Karayolunda yaklaşık 10 santim dolu örtüsü oluştu. Dolu nedeniyle kayganlaşan yolda trafik kazaları meydana geldi'' dedi.
Antalya'da eğitime ara
Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi.
Metrekareye 80 kilogram yağış
Antalya'ya son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarı 80 kilogram oldu. Rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 106 kilometreye kadar yükseldi.
Bodrum'da 8 balıkçı teknesi battı
Bodrum'da dün akşam başlayan ve saatteki hızı zaman zaman 110 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Turgutres, Bitez ve Gümbet'te 8 balıkçı teknesi su alarak battı.
Didim'de kuvvetli fırtına 
Aydın'ın Didim ilçesinde sağanak ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına etkili oldu. 
Denize açılmış balıkçı tekneleri, ilçede gece başlayan sağanak ve kuvvetli fırtına nedeniyle Taşburun'daki balıkçı barınağına sığındı.
Fethiye'de fırtına
Muğla'nın Fethiye ilçesinde rüzgarın hızı, zaman zaman saatte 65 kilometreye kadar çıktı. Fethiye sahilindeki palmiye ağaçları ile ilçe merkezindeki bazı ağaçlar devrildi.
Deniz ulaşımına poyraz engeli
Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 57 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz yüzünden yollarına devam edemedi ve rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.
Ege'de sağanak uyarısı 
İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale il geneliyle Balıkesir'in güney ve doğu ilçelerinde su baskını ve sel uyarısı yapıldı.
 

Sivas ve Tunceli

Sivas ve Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 209 köy yolu ulaşıma kapanırken, Elazığ'ın Ağın ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde eğitime 2 gün ara verildi.

Sivas ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açıyor. Yağdonduran mevkisindeki kar yağışı ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapanan Sivas-Malatya karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Ulaş-Kangal arasındaki Yağdonduran mevkisinde yolcu otobüsü ve otomobillerin geçişine Karayollarının kar temizleme araçlarının öncülüğünde zincirli ve dönüşümlü olarak izin verildiğini belirten yetkililer, tır ve benzeri ağır tonajlı araçların ise Kangal ve Ulaş ilçelerinde bekletildiğini bildirdi.

Kenti çevre illere bağlayan ana güzergahlarda da ulaşımın güçlükle sağlandığını kaydeden yetkililer, Şarkışla-Pınarbaşı, Şarkışla-Altınyayla, Divriği-Arapgir, Sivas-Kangal-Deliktaş yollarının da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığını ifade etti.

Sivas'ta 145 köy yolu ulaşıma kapalı

Bu arada, kar yağışı nedeniyle Sivas'ta 11'i merkeze bağlı olmak üzere toplam 145 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli'de 64 köy yolu ulaşıma kapandı

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 64 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ağın ve Doğanşehir'de eğitime 2 gün ara verildi

Elazığ'ın Ağın ve Malatya'nın Doğanşehir ilçelerinde de kar yağışı nedeniyle ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime 2 gün ara verildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir