2 bininci yolcu çiçeklerle uğurlandı

Bursa-İstanbul deniz uçağı seferlerinde 2 bininci yolcu İstanbul'a çiçeklerle uğurlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa ile İstanbul arasında geçen ay başlatılan deniz uçağı seferleri kapsamında 2 bininci yolcu olarak İstanbul'a giden kişi, Gemlik ilçesindeki iskelede çiçeklerle uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Nisan'da Gemlik ile Haliç arasında günde karşılıklı iki seferle başlatılan deniz uçağı trafiğinde kısa sürede yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı.
Taşıtın 2 bininci yolcusu olarak İstanbul'a giden Yüksek Mimar Nurten Zara, Gemlik İskelesi'nde biletini aldığında bir sürprizle karşılaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zara'ya bir buket çiçek hediye etti.
Altepe, burada yaptığı konuşmada, deniz uçağı seferlerini, ekonominin başkenti İstanbul ile Bursa arasında hava koridoru oluşturmak amacıyla başlattıklarını bildirdi.
Yolcu sayısının her geçen gün arttığını ve halkın bu projeye sahip çıkmasının mutluluk verici olduğunu belirten Altepe, şunları kaydetti:
"Geride kalan 33 günde 2 bin yolcu sayısına ulaştık. Bu sayının her geçen gün artmasını bekliyoruz. Bugün 2 bininci yolcuyu İstanbul'a taşıyoruz. İstanbul ile Bursa'nın yakınlaşmasını çok önemsiyoruz. Deniz uçağı seferleri gerek ekonomi gerekse turizm bakımından iki kentin gelişimine katkı sağlayacak. Uçaklarımız iki şehir arasında dolu dolu çalışıyor. Bu hem Bursalıların hem de İstanbulluların, projeye verdiği desteği gösteriyor. Onlar bu hassasiyeti sürdürdükçe biz de uçak ve sefer sayılarımızı artıracağız."
Zara da İstanbul'a ulaşım için deniz uçağını tercih etmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, 2 bininci yolcu olmasının kendisi için bir şans ve sürpriz olduğunu ifade etti.
Daha sonra, Altepe ve beraberindekiler, uçağa binen Zara'yı uğurladı.