2011 Türkiye'de Kıbrıs yılı olacak

KKTC Başbakanı Küçük, 2011'in Türkiye'de "Kıbrıs Yılı" ilan edilmesiyle yapılacak tanıtımın KKTC turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı İrsen Küçük, 2011'in Türkiye'de "Kıbrıs Yılı" ilan edileceğini ve bunun KKTC turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Başbakan İrsen Küçük, Bayrak Televizyonu'na (BRT) yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Antalya'da düzenlenen turizm toplantısında, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst'e, "2011'in Türkiye'de Kıbrıs Yılı ilan edileceğini" söylediğini aktardı.

Bu talebi geçen ay KKTC'yi ziyaret eden Ertuğrul Günay'a kendisinin ilettiğini anımsatan Küçük, Bakan Günay'ın da buna olumlu yaklaşarak konuyu değerlendireceği sözünü verdiğini kaydetti.

Küçük, 2011'in Türkiye'de "Kıbrıs Yılı" ilan edilmesiyle yapılacak tanıtımın KKTC turizmine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ülke turizminin tanıtılması konusundaki çalışmaları da değerlendiren Küçük, Türkiye Cumhuriyeti ile imzaladıkları eylem protokolü sayesinde ülkeye yılda 700 bin turisti çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

Küçük, KKTC'ye yılda 700 bin turist gelmesi halinde devletin bütçe açığının kapatılabileceği tespitinde de bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir