3. Köprü'de raylı sistem de olacak

Marmaray projesini inceleyen Erdoğan, 3. Köprü hakkında da açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. köprü ile ilgili olarak, "Kesin kararımızı henüz vermedik ama burada yeni bir adım atacağız. Bu adım da büyük ihtimalle hem otomobil geçişinin yapılacağı hem de raylı sistemin olacağı bir köprü olacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, bugün kara ve deniz bağlantısı gerçekleştirilen Marmaray'daki incelemeleri sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Erdoğan Marmaray projesinin sadece İstanbul'un değil dünyanın hizmetine açılacaığını belirtti. Erdoğan, "Marmaray'ı 29 Ekim 2013'te sadece İstanbul'un değil, dünyanın hizmetine açıyoruz. Bu aynı zamanda Londra'yı Pekin'e bağlama projesi. Böyle de büyük bir önemi var" dedi.

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla 3. köprü çalışmalarının da sürdüğünü anımsatan Erdoğan, "Kesin kararımızı henüz vermedik ama burada yeni bir adım atacağız. Bu adım da büyük ihtimalle hem otomobil geçişinin yapılacağı hem de raylı sistemin olacağı bir köprü olacak. Arkadaşlarımız bunun üzerinde son çalışmalarını yapıyorlar, bitirmek üzereler" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 3. köprü ihalesini, bu yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini de bildirdi.

Ortadoğu'daki halk hareketine de değindi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçiş Projesi temel atma töreninde, ''Orta Doğu ve Afrika halkları, petrol savaşlarında piyon olarak kullanılmaktan bezmiş, esasen bu hissiyatın, bu dışlanmışlığın sonucu olarak, ölmek pahasına sokaklara taşmıştır.

Bunu görmemek, buna saygı duymamak, adaletle, hukukla izah edilemez, en önemlisi de vicdanla bağdaşmaz. Çok büyük bir sınavla karşı karşıya olan modern dünyayı, bu sınavda insanlık şıkkını işaretlemeye davet ediyoruz'' dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir