5 ilde eşzamanlı uyuşturucu operasyonu

Antalya ve Kemer ilçesi ile Şanlıurfa, Diyarbakır, Mersin ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda 426 kilogram 921 gram esrar ele geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya ve Kemer ilçesi ile Şanlıurfa, Diyarbakır, Mersin ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 426 kilogram 921 gram esrar ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 aylık çalışmanın ardından Antalya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Mersin ve Antalya'nın Kemer ilçesinde eş zamanlı uyuşturucu operasyonu düzenlendi.
 
"Köy Pınarı" adı verilen operasyonda doğu illerinden getirdikleri esrarı Antalya'daki Zeytinköy bölgesinde pazarladığı iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı.
Öte yandan, gözaltına alınan 13 zanlı ile farklı tarihlerde uyuşturucu satmaktan tutuklanan 24 kişinin ifadelerinden yola çıkarak, 426 kilogram 921 gram esrar ve 3 bin 320 paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
13 zanlının polisteki sorgusu sürüyor.
 
Kapıkule'de de 145 bin ecstacy hap ele geçirildi

Öte yandan Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan otomobilde yaklaşık 145 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan'dan yurda giriş yapan E.H.N'nin (31) kullandığı X 2482 BC plakalı otomobili durdurdu.
X-ray taramasından geçirilen otomobilde, narkotik dedektör köpeği Bonny ile arama yapıldı. Otomobilde, siyah koli bandına sarılı şeffaf naylon poşetlerde toplam 144 bin 764 adet ecstacy hap ele geçirildi. Sürücü E.H.N. ve araçta bulunan S.Y.N. (29) gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan hapları teslim almaya gelen V.V. (27), T.K. (18) K.K. (16) ve T.İ'yi (18) Edirne'de, K.G'yi (48) ise İstanbul'da gözaltına aldı. 4'ü kadın 7 zanlı, ifadelerinin alınmasının ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

 

 
Bu konularda ilginizi çekebilir