6 ilde 'Vasat' operasyonu: 52 kişi gözaltında

Eş zamanlı operasyonlarda Gaziantep'te 16, Adana'da 7, Şanlıurfa'da 13, Adıyaman'da 12, Osmaniye'de 4 kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Vasat terör örgütüne yönelik Gaziantep merkez olmak üzere 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 52 kişi gözaltına alındı.

Vasat terör örgütüne karşı, Gaziantep merkez olmak üzere, Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Osmaniye illerinde bu sabah erken saatlerde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda timin panzerler eşliğinde 17 ayrı noktaya yapılan operasyonda, ev ve iş yerleri arandı. Arama çalışmalarının tamamlandığı operasyonlar sırasında, Vasat terör örgütü ile bağlantıları olduğu iddiasıyla Gaziantep'te 16, Adana'da 7, Şanlıurfa'da 13, Adıyaman'da 12, Osmaniye'de 4 kişi gözaltına alındı.

 

Operasyonlar hız kesmeden sürüyor

Bu arada Elazığ, Malatya, Bitlis ve Erzurum'da terör örgütü Hizbullah'a yönelik düzenlenen operasyonda yaklaşık 35 kişi gözaltına alındı. 4 ildeki Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü Hizbullah'ın "ilim" grubuna karşı genel merkezi Elazığ'da bulunan bir dernek, bazı ev ve kitabevleri ile çok sayıda adrese baskın yapıt. Ekipler, Elazığ ve Malatya'da 20, Erzurum'da 12, Bitlis'te de 3 kişiyi gözaltına aldı.

AFİD/İCCB üyesi 13 kişi gözaltında

Konya'da da polisin "Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği (AFİD/İCCB)" terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı, Konya merkezli yapılan operasyonda, AFİD/İCCB terör örgütü ile bağlantısı olduğu iddia edilen 13 kişiyi gözaltına aldı. Örgütün, Afganistan'a göndermek için eleman yetiştirdiği iddia edildi.