AB'den kırsal projelere hibe desteği

AB, kırsal kalkınma kapsamında 5 sektörde hazırlanacak projelere yüzde 50 hibe desteği sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
TRABZON - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) kırsal kalkınma kapsamında hazırlanacak 5 sektördeki projelere vereceği yüzde 50'lik hibe desteğiyle ilgili tanıtım toplantısı Trabzon'da yapıldı.
Kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, TKDK'nın Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA'nın kırsal kalkınma bileşeni kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin dördüncü başvuru ilanına çıkması dolayısıyla, kentte desteklenecek sektörler anlatıldı. 
Bu sektörlerin, "su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ile kültür balıkçılığının geliştirilmesi" olduğu belirtildi.
TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali de sektörüne göre 400 bin euroya kadar çıkabilen destek için başvuru tarihlerinin 1 ile 20 Şubat 2012 tarihleri arası olduğunu söyledi. Bozali, proje başvurularının özellikle son güne bırakılmamasını isteyerek, en az süre bitimine bir hafta kala yapılacak başvurularda eksikliklerin tespit edilerek tamamlanması yoluna gidilebileceğine dikkati çekti.
Bu konularda ilginizi çekebilir