ABD Büyükelçiliğine saldıranlar, o eylemi yapanların arasında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kuzey Afrika gezilerinin ardından Tunus Başbakanı Ali El Urayyid ile ortak basın toplantısında Gezi Parkı sorularını yanıtladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ankara -  Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan, "Bu olaylara karışan çevre duyarlılığı olan vatandaşlarımı tenzih ederim. Bir şeyi ısrarla söyledim, 'aşırı uçlar' dedim. Hatta bunlar içinde terör gruplarına karışanlar olduğunu söyledim. Nitekim daha önce ABD Büyükelçiliğini basan malum terör örgütü mensupları bu işin içinde. Gerek meydanlarda gerek sosyal medyada, bütün her şeyiyle yakalandılar" şeklinde konuştu.

Başbakan , Taksim Dayanışması üyelerinin hükümetten talepleriyle ilgili olarak, "Şimdi bu tür şeyleri böyle bir yarışa sokmanın anlamı yok. İlla 'şunu alırsam şunu veririm, şunu verirsen bunu isterim' gibi bir mantıkla devlet yönetilmez" dedi.

Referandum dedik istemediler

Erdoğan, Taksim yayalaştırma projesinin İstanbul'da referanduma sunulması konusuna ilişkin de "Başbakan Vekilim gerekli açıklamaları yaptı, gerekli cevapları verdi. Onlar da çıkınca kendilerine göre basın toplantısı yaptılar. Bizim bu konuda söylediklerimiz bellidir. Biz siyasetimizi ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız' ilkesi üzerine inşa ediyoruz. Bu şekilde de yürütüyoruz. Bu konuyla ilgili bir referandum ifadesini kullandık ama Bülent Bey'i ziyarete gelenler, 'Bu tür konular referanduma götürülemez' diye bir açıklama yaptılar" ifadelerini kullandı.

Borsa tepki gösterdi

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sonrasında BİST 100 Endeksi'nde düşüş hızlandı. İkinci seansa sadece 29 puanlık 'bekleyiş' gerilemesiyle başlayan ve 78.800 puan seviyesinde olan BİST 100, Erdoğan'ın konuşması sonrasında 2.500 puan geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir