ABD kapalı, yurtiçi yatay

Yurtiçi piyasada yeni hafta Merkez Bankası'nın sabah açıkladığı döviz hamlesi ile başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL –  İMKB hisse senetleri piyasasında haftanın ilk seansı 81 puan düşüşle 62.325 puandan kapattı.

Yurtiçi piyasada yeni hafta Merkez Bankası'nın sabah açıkladığı döviz hamlesi ile başladı. Merkez Bankası, sermaye akımlarında gözlenen yavaşlamaya dikkat çekerek, günlük döviz alım miktarını 50 milyon dolardan 40 milyon dolara düşürdü.

Kararın ardından dolar ve faiz de bir miktar gevşeme gözlenirken, İMKB'de bankacılık hisselerinde yukarı yönlü hareketlilik izlendi. Kararın, ciddi sayılabilecek bir etki yaratmamasında ABD piyasasının kapalı olmasının da etkisi olduğu düşünülüyor.

Bugün ABD'de ve İngiltere'de tatil sebebiyle işlem olmazken, yurtiçi hisse senetleri cephesinde yatay seyir etkili. İlk seansta en düşük 62.024, en yüksek 62.663 seviyelerini gören İMKB-100, kapanışını da 81 puan eksiyle 62.325 puandan gerçekleştirdi. Günün ilk yarısında 628.6 milyon liralık işlem hacmi kaydedildi.

Döviz cephesinde ise Euro/Dolar 1.4290 sent seviyesinde yer alırken, bankalararası piyasada dolarda en iyi alış/satış 1.5990/1.6010 lira seviyesinde bulunuyor. Serbest piyasada dolar 1.5995, euro 2.2855 liradan işlem görüyor.

Tahvil-bono piyasasında ise 20 Şubat 2013 vadeli gösterge tahvilin bileşik getirisi bu sabah yüzde 8.91 seviyesine kadar geriledi ve ardından yüzde 8.93 seviyesinde dengelendi.

Yurtdışı piyasalarda; ABD ve İngiltere piyasaları kapalı. ABD vadeli ve açık olan Avrupa endekslerinde ise artıda yatay seyir hakim. Avrupa'da borç sıkıntısına ilişkin gelişmeler izlenmeye devam edilirken, Yunanistan'ın 2013 sonuna kadar öngörülen 60-70 milyar euro tutarındaki yeni finansman ihtiyacının yarısının yeni krediler olmaksızın karşılanması amaçlanıyor. Kalan 30-35 milyar euro finansman ihtiyacının da IMF ve AB tarafından ek kredi ile karşılanması bekleniyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir