AB'den Kardak değerlendirmesi

Genelkurmay Başkanı Akar'ın dün Kardak Kayalıklarına gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin AB Komisyonu bir değerlendirme yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun günlük basın toplantısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının Ege Denizi'ndeki Kardak Kayalıklarına gidişi gündeme geldi.

AB Komisyonu Başsözcüsü Margaritis Schinas, Akar'ın Kardak'a gitmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede iyi komşuluk ilişkilerinin AB'ye katılım için önemli bir kriter olduğunu söyledi.

Yunan Başsözcü Schinas, "Azami iyi komşuluk ilişkilerine sahip olmak katılım öncesi ortaklarımız için belirlediğimiz önemli bir kriter" diye konuştu.

Sözcülerden Maja Kocijancic ise, geçmişte Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin itidalli olmaları yönünde çağrı yaptıklarını hatırlatarak, bu değerlendirmelerin hala geçerli olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, dün kuvvet komutanlarıyla beraber Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığına bağlı gemilerde incelemelerde bulunmuş, ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 hücumbotla Kardak Kayalıkları bölgesinde seyir icra etmişti.

Komşu'yla Kardak gerilimiKomşu'yla Kardak gerilimi

 

Bu konularda ilginizi çekebilir