Adnan Menderes'in yeni işletmecisi TAV oldu

Nihai pazarlık görüşmesinde KDV hariç 610 milyon euro ile en yüksek kira bedeli veren TAV Havalimanları Holding, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nı 2032 yılına kadar işletecek. Şener, 'Adnan Menderes Havalimanı'na 250 milyon euro yatırım yapacaklarını a

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni işletmecisi TAV Havalimanları Holding oldu.

Nihai pazarlık görüşmesinde 610 milyon euro KDV ile en yüksek kira bedeli veren TAV Havalimanları Holding, havalimanının, 2032 yılına kadar yeni işletmecisi oldu.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mevcut Dış Hatlar Terminali, CIP, İç Hatlar Terminali ve mütemmimlerinin kiralanmak suretiyle işletilme hakkı ihalesi kapsamında TAV Havalimanları'nın İç Hatlar Terminali yerine yaklaşık 250 milyon euro yatırımla Yeni İç Hatlar Terminali yapacağı bildirilen açıklamada, İç ve Dış Hatlar Terminallerinin daha sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'ndakine benzer bir köprü sistemi ile birbirine bağlanacağı kaydedildi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

''Özellikle son yıllarda, gerek ekonomik gerek sosyolojik olarak atağa geçen İzmir kentinin en önemli altyapı projesi olarak gördüğüm Adnan Menderes Havalimanı ihalesini kazanmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir bu altyapı hizmetini hak ediyordu, bu terminalle birlikte İç ve Dış Hatlar'da yaratılacak kapasitenin gerek istihdam gerekse ekonomik açıdan bölgeye çok ciddi katkısı olacağına inanıyorum.

Ege çanağının yurt içi ve yurt dışı ile bağlantı noktasında TAV'ın hizmet kalitesini İç Hatlar'a da taşıyacağız. Dış Hatlar işletmemiz ile birlikte büyük bir sinerji yaratmayı planlıyoruz. İzmir ile pek çok ülke arasında kurduğumuz köprünün güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız.''

İstanbul Atatürk ve Ankara Esenboğa havalimanlarında iç ve dış hatlar terminallerini birlikte işletmenin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini vurgulayan Şener, İstanbul'da 2011 yılında bu sinerjinin transfer yolcuda yüzde 27 büyüme yarattığını bildirdi.

Şener, ''İhalede verdiğimiz 610 milyon euro KDV teklif ile Ulaştırma Bakanlığımız ve Devlet Hava Meydanları'na da önemli bir kaynak sağlamış olacağız. Adnan Menderes Havalimanı'na 250 milyon euro yatırım yapacağız. Kamuya sağladığımız bu katkı da bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır'' dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir