Adnan Polat devri sona erdi

Mali açıdan ibra edilen yönetim, idari yönden ibra edilmedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray'ın Adnan Polat başkanlığındaki yönetim kurulu, Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'da mali bakımdan ibra olurken, idari bakımdan ibra edilmedi. Galatasaray 30 gün içinde olağanüstü kongreye gidecek.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen mali kongrede Adnan Polat yönetimi, ilk olarak oy çokluğuyla mali yönden ibra edildi.

Ardından gerçekleştirilen idari ibra oylaması sonrasında, genel kurul divanı, oy çokluğuyla ibra edilmediğini duyurdu. Bunun üzerine başkan Adnan Polat itiraz ederek, sayım yapılmasını isterken, üyelerin çoğunluğu, “İstifa, istifa” temposu tuttu.

Oylama sorunlu geçti

İbra oylamasının kapalı yapılması için verilen önerge, genel kurul divanını ve üyeleri uzun süre meşgul etti.

İlk olarak önergeyi reddedenler salonda kalırken, karşı olan üyeler salon dışına çıkarıldı. Salonda kalanların oyları sayıldıktan sonra bu grupla salon dışındakiler yer değiştirdi ve tekrar sayım yapıldı.

Önerge, 674'e karşı 871 oyla reddedilirken, birçok üyenin bu uygulamaya tepki göstermesi dikkat çekti.

Tüzüğe göre, “Genel Kurul'ca mali ve/veya yönetsel yönden aklanmama (ibra) durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırmak” şeklinde hüküm içeriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir