AKP'den CHP'ye tepki

CHP'li Kart'ın Yimpaş ve Deniz Feneri'nden AK Parti'ye para aktarıldığı suçlamasına AK Parti'den tepki geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaların, "partilerine ve teşkilatlarına karşı yapılmış açık ve net bir iftira olduğunu" kaydetti.

İpek, yaptığı yazılı açıklamada, Kart'ın, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "Deniz Feneri ve YİMPAŞ yapılanması içinde kayıt dışı ve illegal yollardan AK Parti'ye para aktarıldığına dair bulgular var", "AK Parti Yozgat Şefaatli ilçe teşkilatının, kara para ya da kayıt dışı para trafiğinin yönlendirilmesinde önemli bir rol üstlendiğine dair bilgiler tarafımıza ulaştı" şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlattı.

"Bu açıklamaların, partilerine ve teşkilatlarına yapılmış açık ve net bir iftira olduğunu" belirten İpek, şunları kaydetti.

"Siyasi Partiler Kanunu'nun 'Mali Hükümler' kısmının ilgili maddeleri (61. madde ve devamı) siyasi partilerin gelirlerinin nelerden ibaret olacağını belirtmiştir. Giderlerin yapılmasındaki usul ve esaslar aynı Siyasi Partiler Kanunu'nun 70. madde ve devamında düzenlenmiştir. AK Parti Tüzüğü'nün 'Mali Hükümler' kısmının 134. madde ve devamındaki maddeler, Siyasi Partiler Kanunu'nun ilgili maddeleri ile uyumlu olup, partimizin tüm gelir ve giderleri Siyasi Partiler Kanunu'nun ve AK Parti Tüzüğü'nün ön görüldüğü şekilde yapılmaktadır. Uygulamada AK Parti il ve ilçe teşkilatları da mali konulardaki çalışmalarını Siyasi Partiler Kanunu'na ve parti tüzüğüne uygun şekilde yürütmekte olup mali işlemler internet sitemizde de yayımlanmaktadır.

Nitekim Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu'na göre partimizin hesapları Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmiş, gelir gider hesaplarının ve bu konudaki işlemlerinin Anayasa ve Siyasi Partiler Kanununa uygun olduğuna karar verilmiştir.

'İddia eden ispat etmekle mükelleftir' şeklindeki hukukun genel ilkesini CHP Konya Milletvekili Sayın Atilla Kart'a hatırlatır, iddialarını ispatlayamaması halinde müfteri konumuna düşeceği gibi kendisi hakkında her türlü yasal takibata girişileceğini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."