Anadolu ana kucağıdır

Bakan Davutoğlu, "Bütün komşularımızın sınırlarına saygı gösteririz ama zulüm gören insanlar kapımıza geldiğinde sınır tanımayız. Herkes bilmelidir ki, Anadolu ana kucağıdır" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Türkmenleri Platformu 1. Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, Suriye'de büyük ızdırap ve acıların yaşandığını ama Türkiye'nin bu acılara hiç bir zaman kayıtsız kalmadığını ve her zaman hissettiğini dile getirdi.

Davutoğlu, Türkiye'nin o günden bugüne bütün dünyanın takdirle izlediği şekilde açık kapı politikasını takip ettiğini anlatarak, "Açık kapı politikası şu demek; nasıl evinizin önüne, bir zalimden kaçan bir mazlum geldiği zaman, açlık çeken, bir lokma ekmeğe muhtaç bir insan geldiği zaman kapınızı kapatamazsınız. Onurlu bir insansanız, İslam kültüründen, aziz milletimizin derin kültüründen etkilenmişseniz kapıyı kapatamazsınız, açarsınız. 'Tanrı misafiri' diye o güzel Türkçemize yerleşmiş kavramla kapınızı açarsınız ve her şeyinizi paylaşırsınız. Biz ilk günden beri dedik ki; Suriyeli dostlarımıza açık kapı politikası izliyoruz. Evimizin kapıları, soframızın çevresi ve yüreğimiz açık" diye konuştu.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un geçen hafta mülteci kamplarını ziyaret ettiğini ve "İnsanlık adına size minnet borçluyuz. Çünkü biz böyle bir mülteci politikası görmedik" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Neden biliyor musunuz, farkımız ne? Biz sizlere mülteci gibi bakmadık. Biz sizlere yüz yıl önce yüreğimizden, etin tırnaktan ayrılmış olması gibi ayrılmış olan parçalarımız olarak baktık. Bütün komşularımızın sınırlarına saygı gösteririz ama insanlık vicdanını zedeleyen, zulüm gören insanlar kapımıza geldiğinde sınır tanımayız" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bu yardımları yaparken hiç bir tereddüt göstermediklerini ifade ederek, "Herkes bilmelidir ki, Anadolu ana kucağıdır, zulüm görenlerin, mazlumların ana kucağıdır ve öyle olmaya devam edecektir" dedi.