Anıtkabir'de Zafer Bayramı töreni

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi.

Tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Birgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer askeri erkanın Aslanlı Yol'dan yürüyüşüyle başladı.

Orgeneral Özel, Atatürk'ün mozolesine, üzerinde "Türk Silahlı Kuvvetleri" yazılı kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Orgeneral Özel ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yeni komuta kademesi Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Orgeneral Özel, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve deftere yazdığı metni yüksek sesle okudu.

Deftere yazdıklarını okuduktan sonra töreni izleyen basın mensuplarının bayramını kutlayan Orgeneral Özel, Misak-ı Milli Kulesinden ayrılırken de Kore Gazisi Ramazan Durak ile bayramlaşarak bir süre sohbet etti.

İstanbul'da Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni yapıldı.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın tören aracının üzerinden vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi. Tören komutanı Tuğgeneral Mehmet Dişli, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını tank üzerinden yaptı.

Tuğgeneral Dişli, bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ebedi başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen bağımsızlık mücadelesinden ulusça zaferle çıkışın 89. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Tören, motorlu ve yaya birliklerinin geçişi ile hava araçlarının gösteri uçuşlarıyla tamamlandı. İstanbullular, Vatan Caddesi'ndeki resmi geçit törenini coşkuyla izledi.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda da tören düzenlendi. Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üniversiteler, siyası partiler, yargı organları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin anıta çelenk koymasıyla başladı.

İzmir'de Zafer Bayramı kutlaması

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıldönümünde İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Tören başlamadan önce alana İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, prokol üyeleriyle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Daha sonra düzenlenen törende Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı, Bölge İdare Mahkemesi, siyasi partiler, üniversiteler, mesleki kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşları Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir