Ankara İl Başkanlığı'na Zeki Alçın atandı

Tarık Şengül'ün istifasıyla boşalan CHP Ankara İl Başkanlığı'na Zeki Alçın atandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarık Şengül'ün istifasıyla boşalan CHP Ankara İl Başkanlığı'na Zeki Alçın atandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda toplandı. MYK toplantısının sona ermesinin ardından CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler gazetecilerin karşısına çıkmak yerine, bu kez yazılı bir açıklama yapmayı tercih etti.

Güler açıklamasında, CHP'li Yenimahalle Belediyesi'nin de karıştığı yolsuzluk iddialarını ortaya atmasının ardından, görevinden istifa eden Tarık Şengül'ün yerine, CHP Ankara İl Başkanlığı görevine CHP eski Gençlik Kolları Genel Başkanlarından Zeki Alçın'ın atandığını bildirdi.

CHP MYK'nın Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner'in dinlemeye takılan ve sızdırılan açıklamalarını da değerlendirdiğini ifade eden Güler, "Bu dinleme ve sızdırma yasa dışılığın göstergesi olduğu kadar, AKP'nin 9 yıllık iktidarı sonunda ülkemizi hukuk devletine ve hukuka uygun kurallar içinde yönetmeyi başaramadığının da en açık göstergesidir. AKP Grup Başkanvekilinin öne sürdüğü gibi, eğer Genelkurmay Başkanlığımızı yabancı istihbarat örgütleri bu kadar rahat dinliyorlarsa, ülkemizin geleceği açısından ciddi kaygılar duymamız, Hükümetin de yasadışı dinleme ve sızdırma faaliyetlerini ciddiyetle ele alıp değerlendirmesi, sorumluluğunu yerine getirmesi gerekir" dedi.

"CHP olarak bu konuyu ciddiyetle takip edeceğiz"

Kendisiyle ilgili dinlemelerde elinden gelen her şeyi yapan ve yaptıran Başbakanın bu konudaki sessizliğinin "ibret" verici olduğunu belirten Güler, Hükümetten ve Başbakandan açıklama beklediklerini ifade etti. Hükümetin zaman geçirmeden yasa dışı dinlemeler konusunda harekete geçmesi, sorumluları belirleyerek kamuoyunun önüne çıkarması ve hesabını sorması gerektiğini vurgulayan Güler, "CHP olarak bu konuyu ciddiyetle takip edeceğiz. Yabancı bir istihbarat örgütü Genelkurmayı dinliyorsa ve buna bizim güvenlik güçlerimiz seyirciyse ortada olağanüstü bir hükümet zafiyeti, ya da komplo düzeni vardır" dedi.

CHP'nin ciddiyetle üzerinde duracağı bir diğer konunun da yolsuzluklarla mücadele olacağını belirten Güler, şöyle devam etti:

"Bu nedenle, MYK'da Deniz Feneri davasıyla ilgili savcı değişikliğini de değerlendirdik. Alman emniyeti ile yargısının ‘Asrın en büyük yolsuzluk olayı' diye tanımladığı Deniz Feneri yolsuzluğunun üstünün örtülmesine, savcı değişiklikleriyle Alman makamlarına göre yolsuzluğun Türkiye'deki ayaklarının karartılmasına, hesap vermekten kaçırılmasına izin vermeyeceğiz. Bu konuda Hükümet ile ortak anlayışı yansıtan HSYK'yı da sorumlu davranmaya ve Hukuk Devleti ile Hukukun üstünlüğü ilkesini hatırlamaya çağırıyoruz."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir