Ankara Uluslarası Film Festivali başlıyor

Bu akşam başlayacak Ankara Uluslararası Film Festivalinde konuk ülke Mısır. İtalyan Yönetmen Michalangelo Antinioni'nin doğumunun 100. yılı sebebiyle, az bilinen filmleri festival kapsamında gösterilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye ve dünya sinemasının seçkin örneklerini sinemaseverlerle buluşturan 23. Ankara Uluslararası Film Festivali, bu akşam gerçekleştirilecek açılış gecesiyle başlayacak. Festival kapsamındaki ''Dünyanın Her Köşesinden'' bölümünde Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, İsviçre, Yunanistan, Arjantin, Fransa, İran ve Macaristan'dan filmler yer alacak. Konuk ülke olarak belirlenen Mısır Sinemasının seçkin örneklerinin de yer aldığı festivalde, bu bölüm Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğinin katkılarıyla hazırlandı.

Festivalde, herif Arafa, Kamla Abou Zikri, Marwan Hamed, Sherif El Bendari, Khaled Marei, Ahmad Abdalla, Yousry Nasrallah, Ahmed Alaa, Mariam Abou Ouf ve Mohamed Ali'nin ''18 Gün'', Amr Salama'nın ''Esma'', Mohamed Diab'ın ''Kahire 678'', Hesham Issawi'nin ''Kahire'den Kaçış'', Ahmad Abdalla'nın ''Mikrofon'', Ayten Amin, Tamer Ezzat ve Amr Salama'nın ''Tahrir 2011: İyi, Kötü ve Politikacı'' filmleri festival kapsamında gösterilecek. Festivalin ''Usta İşi'' isimli bölümünde Chantal Akerman'ın ''Budala Almayer'' ve Bela Tarr ile Agnes Hranizky'nin ''Torino Atı'' filmleri yer alacak.

İtalyan Sinemasının usta yönetmenlerinden Michalangelo Antinioni'nin doğumunun 100. yılı sebebiyle kariyerinin başlarında çektiği, az bilinen, kısa, belgesel ve uzun filmlerinden oluşan bir seçki sunulacak. Varşova gettosundaki bir yetimhanenin müdürü olan ve himayesi altındaki çocuklar sürgün için seçildiğinde onları terk etmeyi reddederek gaz odalarına yaptıkları yolculukta kaderlerini paylaşan Polonyalı pedagog, yazar, doktor ve çocuk hakları savunucusu Janusz Korczak, ölümünün 70. yıldönümünde anılacak. Festival, bu amaçla yönetmen Andrzej Wajda'nın ''Korczak'' adlı filmine yer verecek. ''Türkiye Panoraması'', ''Kısa Sınır Tanımaz'', ''Dünya Hali'', ''Çocuklar İçin'', ''Geceyarısı Sineması'', ''En Kısa Gece'', ''Beyaz Gece'', ''Yabancı Konuklar'' bölümlerinin yer alacağı festivalde, ''Cafe de Flore'' adlı filmin özel gösterimi de yapılacak.

"Sütü Seven Kamyoncular" filmle döndü

Bir dönem sosyal medyada "Sütü Seven Kamyoncular" adıyla çektikleri kısa videolarla adından söz ettiren grubun uzun metrajlı ''Patlak Sokaklar-Gerzomat'' adlı komedi filmi, izleyici karşısına çıkacak. Kerim Barutçu'nun kamera arkasına geçtiği filmde, Volkan Öge, Tansu Tunçel, Kubilay Tuncer, Bülent Serttaş, Selin Demiratar ve Doğa Rutkay rol alıyor. Azılı bir suçlu olan Black Jack'in hapishaneden kaçmasını ve zamanında hapse düşmesine sebep olan iki dedektiften intikam almak için harekete geçmesini işliyor. Tamer Karadağlı'nın başrolünü ve yönetmenliğini üstlendiği ''Süper Türk'', haftanın yeni yapımlarından.

"Aşkım Benim" yarın vizyonda

''Alacakaranlık'' serisinin başrol oyuncusu Robert Pattinson ile Uma Thurman'ın rol aldığı ''Aşkım Benim'' yarın sinemalarda. Declan Donnellan ve Nick Ormerod'un yönettiği filmde Pattinson ile Thurman'a, Kristin Scott Thomas, Christian Ricci, Holliday Grainger, Colm Meaney, Natalia Tena, Philip Glenister, Pip Torrens ve Todd Peterson eşlik ediyor. 19. yüzyıl sonunda yaşamış en ünlü öykücülerden Guy de Maupassant'ın kaleme aldığı ''Bel Ami'' adlı romandan senarist Rachel Bennette tarafından beyazperdeye aktarılan film, soyluların dünyasına geçmek için güçlü kadınların duygusal zaaflarını kullanan bir adamın hikayesini ve dönemin yaşayış tarzını aktarıyor.

(AA)
 

Bu konularda ilginizi çekebilir