Antalya'da yangın devam ediyor

Gece olması nedeniyle söndürme çalışmalarına ara verilen yangın, Çardak bölgesine sıçradı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde dört gün önce başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, yangının devam ettiğini, gece olduğu için söndürme çalışmalarının güçlükle sürdüğünü bildirdi. Türedi, gece olması nedeniyle uçak ve helikopterlerin söndürme çalışmalarına ara verdiğini belirterek, yangının Karabucak köyü Çardak bölgesine sıçradığını söyledi. Şu anda tehlikeli bir durumun söz konusu olmadığını anlatan Türedi, yangın söndürme çalışmalarının Orman Genel Müdürü Osman Kahveci nezaretinde sürdüğünü bildirdi. Orman Genel Müdürü Kahveci'nin yanı sıra Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kurtulmuşlu ve Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan da yangın bölgesindeki çalışmalara katılıyor.

Yangın, Bakanlar Kurulu'nun gündeminde

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Afet İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin afet bölgesindeki maddi kayıplara ilişkin incelemelerde bulunduğunu, bu incelemelerin sonuçlarının bugünkü Bakanlar Kurulu'nun gündemine geleceğini bildirdi. Şahin, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak, Tarım İl Müdürlüğünün de tarım ve ziraat alanına giren hasarlarla ilgili tespitlerini yaptığını belirtti. Konuşmasına şöyle devam etti:

''Tabi bütün bu tespitler sonucunda vatandaşlarımızın zararları devletçe karşılanacaktır. Ayrıca yangın sebebiyle zarara uğramış vatandaşlarımıza günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için 2 bin YTL gibi bir nakit para verilecek. Bu sadece vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaları için düşünülen bir meblağdır. Ama bunun dışında bulunan zararların tespiti parasal olarak yapıldıktan sonra tabi ki bu zararlar da temin edilecek. Örneğin evleri yanan vatandaşlarımızın yeniden konuta kavuşmaları için de devletimiz üstüne düşen görevi yerine getirecektir.''