”Arsalar alanın elinde patlayacak”

Baydemir, Diyarbakır'daki uçuk arsa fiyatları için "Şebekeler oluşmuş, buna müdahale edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR – Diyarbakır'da arsa fiyatlarındaki çılgın artış, kentte ve sektörde tartışmaları da beraberinde getirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ilde arsa fiyatının yüksek değerlere ulaşmasında şebekelerin müdahalesinin bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

Arsa konusunda şebekeler oluşmuş, buna müdahale edeceğiz. Yüksek fiyattaki arsalar, alanın elinde patlayacak. Bu kentte başka bir şey yokmuş gibi para arsaya gidiyor. OSB var, eksikleri olsa da oraya kimse fabrika kurmuyor.

Bundan sonra belediye olarak arsa rantı ile mücadele edeceğim. Yenişehir ve Bağlar imara açık, ama kimse oraya gitmiyor. Karacadağ eteklerine kadar tarımsal alanlarda fiyatlar başını alıp gitti. Bu arsalar alanın elinde patlayacak. Bu sürece müdahale edeceğiz. Bundan herkesin haberi olsun. Yüksek fiyattaki arsalar alanın elinde patlayacak."

DOSİAD: Şebekeler tarafından suni olarak yükseltiliyor

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Aziz Özkılıç ise, son dönemde Diyarbakır'daki arsa ve tarlaların değerinin inanılması güç rakama ulaştığını belirterek, bu fiyatın bazı şebekeler tarafından suni olarak yükseltildiğini söyledi.

Akyıl: Birileri büyük rant kazandı

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl da yükselen fiyatları yorumlamakta güçlük çektiğini belirterek, "Türkiye'yi dolaşıyorum, böyle bir şey yok. Bunda birileri büyük rant kazandı. Diyarbakır'da herkes işini gücünü bırakmış elindekini arsaya yatırıyor. Bunun önlenmesi lazım Diyarbakır sınırlarını aşıp Siverek'ten arsa alınıyor, bunu izah edemiyoruz. Karısının 2 çift bileziğini satıp arsaya yatıranlar var. Diyarbakır'da para bu işe kaydığı için ticaret ve yatırım adeta durmuş" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir