Atapark'ı EPM yönetecek

EPM Türkiye, Trabzon'da açılacak olan Varlıbaş AVM Atapark'ın operasyonel ve idari yönetimini 3 yıllığına üstlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gayrimenkul yönetim şirketlerinden Almanya merkezli Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu/Bilfinger Berger Facility Services bünyesinde faaliyet gösteren EPM Türkiye, Trabzon'da yer alan ve yarın halk açılışı yapılacak olan Varlıbaş AVM Atapark'ın operasyonel ve idari yönetimini 3 yıllığına üstlendi.

İşbirliği kapsamında Bilfinger Berger Tesis Yönetimi Grubu, Varlıbaş AVM Atapark'ın, kurumsal kimliğinin oluşturulması, marka bilinirliğinin artırılması, kiracı-müşteri ilişkilerinin sağlanması, kontratlarının takibi, finans-bütçe yönetimi, kiraların ve ortak giderlerin takibi, faturalandırılması ile yıl içinde gerçekleştirilecek pazarlama, halkla ilişkiler ve reklam çalışmalarını koordine edecek.

AVM iç ve dış dekorasyonun güncellenmesi, teknik, temizlik ve güvenlik gibi diğer operasyonel hizmetler de Bilfinger Berger'in yönetiminde olacak.

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, şirketle bundan sonra da işbirliği geliştirmek konusunda çalışmalar yürüttüklerini, İstanbul Ataşehir'deki Varyap Meridian'ın gündemlerindeki bir diğer proje olduğunu bildirdi.

AVM'nin, Trabzon'un yanı sıra bölge halkının iş, yaşam ve eğlence merkezi olacağını kaydeden Varlıbaş, yatırımla yıl içinde doğrudan 850, dolaylı olarak da 3 bin kişiye istihdam sağlarken, Trabzon ekonomisine de 300 milyon lira değer sağlayacaklarını belirtti.

Varlıbaş, 55 bin metrekarelik toplam inşaat alanı ve 25 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip AVM'nin 150 milyon liralık yatırımla yapıldığını, şu anda yüzde 90 oranında doluluk oranına ulaştığını kaydederek, resmi açılışı bu ay içinde yapılacağını dile getirdi.

Anadolu yakasına farklılaşacak AVM

Varlıbaş, seçici olmak kaydıyla AVM yatırımlarına devam edeceklerine işaret ederek, İstanbul Anadolu yakasında sektörde çok farklılaşacak, 500 milyon liralık yatırım öngörülen, 120 bin metrekarelik bir AVM projeleri olacağını, 2011'in ikinci yarısında başlamayı hedefledikleri projenin mimari çalışmalarını yürüttüklerini bildirdi.

Meridian projesinde satışların beklentilerin üzerinde gerçekleştiğini, tüm projenin yüzde 65'inin satıldığını belirten Varlıbaş, projenin kule kısmının önümüzdeki günlerde satışa sunulacağını, öntalep döneminde satışa sunulacak kısmın hemen hepsine talep geldiğini anlattı.

Bilfinger Berger grup şirketlerinden HSG Zander ve EPM Türkiye Genel Müdürü Leyla Özuluçak, tesis yönetimi sektörünün Türkiye'de önümüzdeki 5 yıl içinde 10 milyar Euro büyüklüğe ulaşmasını, sektörün büyüme hızının yüzde 10 olmasını öngördüklerini dile getirerek, sektörün "ciddi" istihdam yaratma potansiyeli bulunduğuna değindi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir