Avrupa'nın en yüksek binası açılıyor

İstanbul Sapphire, bugün Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile açılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen İstanbul Sapphire, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılacak.

261 metre anten yüksekliği ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binası olan İstanbul Sapphire, Seyir Terası, Sapphire Çarşı ve Residence'dan oluşuyor.

Dünyanın 97. yüksek binası Sapphire'in 165 bin metrekare inşaat alanı, 46 bin metrekare alışveriş merkezi, 261 metre yüksekliği, 236 metrede seyir terası, 200 metrede bahçe keyfi, 163 metrede golf sahası bulunuyor. 56'sı zemin üzerinde olmak üzere Sapphire toplam 66 kattan oluşuyor.

Rezidansların yüzde 60'ı satıldı

Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, 250 milyon dolarlık yatırımın geri dönüşümünün ne kadar sürede olacağının ve gelir hedefinin sorulması üzerine, "Gelir hedefi göreceli fakat şu an beklediğimiz toplam projeden 500 ile 550 milyon dolar arasında bir gelir hedefimiz var. Geri dönüşümün de 7 yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Rezidansların satışıyla ilgili ciddi bir tanıtım yapmadıklarını, AVM'nin ve Seyir Terası'nın hayata geçmesini beklediklerini belirten Kiler, rezidansların da yüzde 60'ının satıldığını kaydetti. Şu anki metrekare fiyatlarının 7 bin ile 12 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Kiler, Mart sonu gibi yüzde 10'luk bir zam öngörüleri bulunduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir