Babacan iki yılda 57 ülkeyi ziyaret etti

Babacan, 20 aylık görevi boyunca 57 ülkeyi ziyaret ederken, bazı ülkelere birden fazla gittiği için toplam 130 ziyaret gerçekleştirmiş oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ali Babacan, bu görevi sürdürdüğü yaklaşık 2 yıllık dönemde toplam 57 ülkeyi ziyaret ederken, Ankara'ya gelen 92 ayrı dışişleri bakanı ile 145 görüşme yaptı, uluslararası kuruluşlardan da 35 temsilciyi ağırladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesindeki "İkili temaslar, ziyaret ve toplantılar" bölümüne bugün konan iki ayrı tabloda, Babacan'ın Ağustos 2007 sonlarında Abdullah Gül'den devraldığı bakanlığı süresince yaptığı yurt dışı ziyaretler, ağırladığı dışişleri bakanları ve uluslararası kuruluş temsilcilerine ilişkin istatistiksel bilgilere yer verildi.

Bu tablolara göre, Babacan, 20 aylık görevi boyunca 57 ülkeyi ziyaret ederken, bazı ülkelere birden fazla gittiği için toplam 130 ziyaret gerçekleştirmiş oldu. Bu çerçevede Ali Babacan'ın gerek ikili gerekse Cumhurbaşkanı Gül'e eşlik etmek üzere gittiği bu ziyaretleri arasında, 59 kez AB ülkesi, 19 kez diğer Avrupa ve Kafkas ülkesi, 28 kez Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesi, 11 kez Kuzey Amerika ülkesi, 7 kez Orta ve Güney Asya ülkesi, 3 kez Afrika ülkesi ve 3 kez de KKTC bulunuyor.

Bakan Babacan, ayrıca Ankara'ya konuk gelen ve 92'sinin dışişleri bakanı olduğu çeşitli görevlerdeki 173 üst düzey yabancı konuk ile görüşmeler yaptı. Babacan'ın 92 dışişleri bakanı ile toplam 145 görüşme yaptığı gözlemleniyor. Bakan Babacan, bunun yanı sıra uluslararası kuruluşlardan gelen çeşitli düzeylerdeki 35 temsilci ile de Ankara'da bir araya geldi.

Söz konusu tablolara Dışişleri Bakanlığı'nın "mfa.gov.tr" adresinden ulaşılabilir.