Başkente yatırım yapan kazanacak

Ankara Kalkınma Ajansı, bölge için sağlık, turizm ve bilişim projeleri geliştirenlere 20 milyon liralık hibe verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Kalkınma Ajansı, hazırladığı mali destek programları ile başkentte bilişim ve sağlık sektörlerinde yenilikçi uygulamalar geliştiren girişimcilerle, turizm alanında yatırım yapacaklara 350 bin liraya kadar hibe veriyor.

Toplamda 20 milyon lirayı bulacak mali destekten Ankara'da faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile KOBİ'lerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları da faydalanabiliyor.

Sağlanacak destekler, başvuran kuruluşların yasal statüsüne göre göre değişen oranlarda eş finansman gerektiriyor. Ankara Kalkınma Ajansı tarafından verilecek destek miktarı, proje başına 40 bin lira ile 350 bin lira arasında değişiyor.

16 Eylül'e kadar başvurulacak

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, yaptığı açıklamada, ellerinde bulunan kaynağın tamamını, Ankara için geliştirilecek projelere ayırdıklarını bildirdi.

Balcı, "2011 Yılı Mali Destek Programları"nın "Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi" ve Yenilikçi Uygulamalar" başlıkları altında uygulanacağını belirterek, toplamda 20 milyon liralık kaynağın bir yıl içerisinde dağıtılacağını ifade etti. Önümüzdeki yıllarda desteğin daha da artacağını dile getiren Balcı, başvuruları 16 Eylül'e kadar kabul edeceklerini söyledi.

Başkentin turizm, bilişim ve sağlık alanlarında önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Balcı, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in göreve gelmesiyle birlikte özellikle turizm alanında ciddi çalışmaların yapıldığını anımsattı.

Turizm hareketlerinin yoğun yaşandığı ülkelerin başkentleriyle kıyaslandığında Ankara'ya gelen turist sayısının çok az olduğunu, bunun da başkente yakışmadığını dile getiren Balcı, başkentin potansiyelini harekete geçirmek için hemen hemen tüm kuruluşların seferber olduğunu kaydetti.

Miktarı başvuran belirliyor

Hayata geçirilen destek programlarıyla özel sektör ile kamu kurum ve kuruluşlarını bir yarışa soktuklarını, bunun sayesinde destek verilecek projelerin niteliğinin daha da artacağını vurgulayan Balcı, tüm başvuruların aynı kriterlere göre değerlendirileceğini bildirdi.

Desteği, eş finansman şartıyla vereceklerini belirten Balcı, şöyle devam etti:

"Projelere 40 bin lira ile 350 bin lira arasında destek vereceğiz. Bu miktarı başvuranlar belirleyecek. Projelerini ortaya koyduklarında, 'Bizim projemiz bu ve biz bu projeye şu kadar destek istiyoruz' diyecekler. Ancak, burada biz bir eş finansman şartı koyuyoruz. Çünkü tamamen kamu tarafından desteklenen bir hibe programının çok faydalı olmayacağını daha önceki uygulamalardan gördük. Projeler 3 aylık bir süre içinde hazırlanacak. Biz, şimdiden itibaren bilgilendirme toplantılarına başladık. 15 günlük süre içinde Ankara'da gitmediğimiz ilçe kalmayacak ve bunun hemen arkasından eğitimler başlayacak. Bu eğitimlerde de programlara nasıl başvurulacağını anlatacağız" dedi

Bu konularda ilginizi çekebilir