Bir haftada bin kişi başvurdu

İstanbul’da Kozyatağı Vergi Dairesi'ne bir haftada bin kişi başvurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borç yapılandırma için İstanbul’da Kozyatağı Vergi Dairesi'ne bir haftada bin kişi başvurdu.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Koç, "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun" kapsamında bir hafta içerisinde Kozyatağı Vergi Dairesi'ne bin kişinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

Kanun ile İstanbul'da yapılacak tahsilata ilişkin bir tahminleri bulunmadığını ifade eden Mehmet Koç, bu yılki mart ayının diğer yıllardan daha önemli olduğunu vurgulayarak, "Bu mart ayında olağanüstü bir yoğunluk yaşanıyor. Bunun birkaç nedeni var. Genel vergi dönemi, Gelir Vergisi yönünden genel beyan dönemi... 6111 sayılı kanun yürürlüğe girdi. 2 bin yeni gelir uzmanı alındı. Bunların bin 340'ı fiilen göreve başladı. 660'ı da 9 Mart itibariyle görevlerine atanacak" diye konuştu.

Rekortmenler için kesin liste beklenecek

Takvimde bir sıkışmanın belli noktalarda olabileceğini belirten Koç, her yıl vergi rekortmenlerinin açıklandığını anımsatırken, rekortmenleri açıklamakta çok acele etmediklerini, şu anda kimin rekortmen olacağını bilmediğini, beyan vermenin son gününde bir kişinin beyanname verip ilk derecelere de girebileceğini, bu nedenle rekortmenlerin ilanı için bir tarih deklare etmediklerini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir