Boğulma olaylarını Meclis'e taşıdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Muammer Güler'e, "1 Haziran 2013-13 Ağustos 2013 döneminde, sahillerde boğulmadan dolayı kaç vatandaşımız hayatını kaybetti?" diye sordu. 

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Bakan Güler'in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde 
1 Haziran - 13 Ağustos 2013 döneminde, sahillerde boğulan vatandaşların sayısını sordu. Boğulma nedenleri ve önlenmesi için yapılan çalışmaları öğrenmek isteyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: 
"Vatandaşlarımızın denize girdiği bütün sahillerde cankurtaranlar bulunuyor mu?, Cankurtaranlar hangi saatler arasında görev yapıyor?, Cankurtaranlar boğulmaların önlenmesinde sayısal olarak yeterliler mi? Etkili görev yapıyorlar mı?, Cankurtaranların sayısı yeterli ve görevlerini etkin yapıyorsa boğulma olaylarının meydana gelme sebepleri nelerdir?, Cankurtaranlar yaşanan boğulma olaylarının engellenmesi için yeterli sayı veya nitelikte değilse, bu durumun iyileştirilmesi için yapılması düşünülen çalışmalar var mı?."