Bu yarışı bitiren “kurabiyeyi” kapacak

Macera Akademisi tarafından bu yıl 8’inci kez düzenlenecek Kurabiye Macera Yarışı, 75'ten fazla takımın katılımıyla 1 Aralık Pazar günü, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden başlayarak Belgrad Ormanı’nda gerçekleşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye’nin en eski macera yarışı “Kurabiye” 1 Aralık Pazar günü 8’inci kez yapılacak. Bahçeköy’deki İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’den saat 10.00’da başlayacak yarışa 75’ten fazla takımın katılması bekleniyor. Yarış, adını parkuru tamamlayabilenlerin kazandığı madalya biçimindeki kurabiyelerden alıyor.

İşte Kurabiye Macera Yarışı ile ilgili detaylar:

Macera Akademisi tarafından düzenlenen Kurabiye Macera Yarışı, birkaç doğa sporu disiplinini birlikte kullanmayı gerektiriyor. “Takım olmayı başararak hedefe ulaşmanın gerektiği” yarışa ikişer kişilik ekipler katılabiliyor. Yarış, belli bir zamanda puan toplama esasına göre düzenlendiği için fiziki güç kadar stratejik ve akılcı düşünme de gerektiriyor.

Kurabiye Macera Yarışı’nda takımlar iki farklı parkurda kozlarını paylaşacak: Kurabiye Macera Yarışı ve Macera Koşusu. Her parkurda  “Erkekler” ve “Mix” kategorileri yer alacak, derecelendirme bu kategorilere göre yapılacak. Dereceye giren sporculara Sporcum.com’dan hediyeler ve AŞŞK Kahve’nin sponsorluğundaki “Başardım” kurabiye madalyaları verilecek.

Kurabiye Macera Yarışı ve Macera Koşusu’nun özellikleri şöyle:
Kurabiye Macera Yarışı (2 kişilik takımlar): En az 2 koşu ve 2 bisiklet noktasını tamamlayan her takım başarmış kabul edilecek. Takımlar 2 erkek, 2 kadın, 1 erkek – 1 kadın gibi kombinasyonlardan oluşabilecek.

Macera Koşusu (2 kişilik takımlar): Bu etap bisiklete binmek yerine koşmayı sevenler ve her fiziksel seviyeye uygun macera sporları ile tanışmak isteyenlere yönelik. Takımlar 2 erkek, 2 kadın, 1 erkek – 1 kadın gibi kombinasyonlardan oluşabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir