”Bu yıl daha fazla ziyaretçi ve gelir bekliyoruz”

Bakan Günay, Rusya ile vizelerin kaldırılmasının turizm alanına çok iyi yansıyacağını belirterek Rusya'dan bu yıl 3 milyon turist beklediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MOSKOVA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin geçen yıl küresel ekonomik krize rağmen turizm alanında elde ettiği sonuçların, 2010 yılına umutlu bir başlangıç yapmasını sağladığını söyledi. Günay, "Geçen yıl dünya genelinde ülkeler, turizm gelirinde ciddi sorunlar yaşarken, Türkiye turist sayısını artırmayı ve gelirini de makul bir düzeyde tutmayı başarabildi. Bu yıl hem daha yüksek sayıda ziyaretçi, hem de daha yüksek gelir bekliyoruz" dedi.

Rusya'nın Başkenti Moskova'da yapılan Uluslararası Turizm Fuarındaki Türk stantlarını gezdikten sonra gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Günay, Türkiye'nin dünyada turizmde marka ülkelerden biri olduğunu belirterek, "Daha önceki gün Avrupalı turistlerin dünyada tercih ettiği en iyi 100 otelden 39'u Türkiye'den seçildi. Almanya'nın en büyük seyahat acentelerinin her yıl yaptığı değerlendirmede, dünyanın en iyi otelleri arasında Türkiye'den en az 20 iyi otel seçiliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin turizmdeki yol haritasının "makul fiyat, yüksek kalite ve konukseverlik" olduğunu ifade eden Günay, şunları söyledi:

"Bu yıl bütün dünyada ekonomik krizin etkisini azaltacağı ve turizmin artacağı yönünde beklenti var. Dünyada herkes eksiyle kapatırken, biz artıyla kapattık. Bu yıl dünyada genel olarak artı sonuçlar ortaya çıkacaksa, Türkiye sanıyorum ki yüzde 10'ların üzerinde bir büyüme gerçekleştirecektir. Bu yüzden bunun Rus pazarına da yansıyacağına düşünüyorum. Rusya ile her alanda çok iyi ilişkilerimiz var. Topkapı'da bir Kremlin sergisi açtık. Bu tip karşılıklı kültür etkinliklerinin de Rusya pazarında büyümemize çok büyük katkı yapacağına inanıyorum."

"Rusya'dan 3 milyon turist bekliyoruz"

Bakan Günay, Türkiye ve Rusya arasında vizelerin kaldırılmasının turizm alanına çok iyi yansıyacağını belirterek Rusya'dan Türkiye'ye bu yıl 3 milyon turist beklediklerini ve bunun gerçekçi bir beklenti olduğunu kaydederek, "Daha ileriki yıllarda bu rakamı 5 milyona çıkarma hedefimiz var. Çünkü çok iyi ilişiklerimiz var ve bu pazarda çok iyi turizm şirketlerimiz var" diye konuştu.

Günay, Rusya'dan gelen turistlerin genellikle Antalya'yı tercih ettiğini, ancak İstanbul'un da en az St. Petersburg ve Moskova kadar görülmesi gereken bir kültür kenti olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Şu anda Topkapı Sarayında çok önemli bir Kremlin sergimiz var. Rusya ile kültür ilişkilerimiz gelişecekse İstanbul'un da Ruslar tarafından bilinmesi gerekiyor. Antalya, artık Rusların ikinci vatanı haline geldi. Antalya'dan şu anda İstanbul'a kültür turları düzenlenmekte, ama bunların çoğalmasını istiyoruz. İstanbul turist ilgisi açısından hak ettiği seviyenin çok altında."

Bakan Günay, akşam saatlerinde Metropol Otelinde Mustafa Sandal'ın da sahne alacağı Türk Gecesine katılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir