Bulgaristan Viktoria gribini bekliyor

Son 16 yılda 33 bin Bulgar gripten hayatını kaybetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

SOFYA - Bulgaristan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, son derece tehlikeli olduğunu belirttikleri Viktoria gribinin Avrupa'da yayıldığını ve yıl sonuna kadar Bulgaristan'da etkili olacağını bildirdi.
 
Bulgar yetkililer, zatürre, kalp krizi ve beyin kanaması gibi komplikasyonlara neden olduğunu ifade ettikeri Victoria gribinin son derece tehlikeli olduğunu, tedavisine ilk semptomlarda başlanmasının şart olduğunu kaydetti.
 
Bulgaristan Salgın Hastalıkları ile Mücadele kurumu Başmüfettişi Dr. Angel Kunçev, Avustralya'nın Viktoria eyaletinde tanımlandığı için adını buradan alan hastalığın, A/N3N2 tipi gribin en tehlikeli türlerinden biri olduğunu belirtti.
 
Gribin özellikle 65 yaş üzerindekiler için çok tehlikeli olduğunu ifade eden Kunçev, vatandaşlardan grip aşı olmaya özen göstermelerini istedi.
 
Kunçev, İngiltere'den hava yoluyla ülkelerine dönen Bulgar vatandaşları arasında bu gribin yaygın biçimde görüldüğüne dikkati çekti.
Resmi istatistiklere göre, nüfusu 7,34 milyon olan Bulgaristan'da son 16 yılda 33 bin 368 kişi çeşitli grip komplikasyonlarından hayatını kaybetti.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir