Çiçek orta yolu bulmak zorunda

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri 4+4+4 tartışmaları ile ilgili olarak Çiçek'in duruma el koymasını istedi. BDP'li Mülkiye Birtane ise teklifin geri çekilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, zorunlu eğitimi 12 yılı çıkaran teklifle ilgili tartışmalarda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in "ortak bir hal yolunu bulmak durumunda" olduğunu söyledi. Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında, eğitim sisteminin AK Parti döneminde "kozmopolitik ve dünya yurttaşı yetiştirme amaçlı düzenlendiğini" savundu.

Bu amacın doğal sonucu olarak İslam dini ve onun yüce Peygamberi ile ilgili okulların müfredatlarında bulunan konuların 2004 yılında ilköğretim ders kitaplarında çıkarıldığını öne süren Yeniçeri, "AK Parti kurmaylarına sesleniyorum; Komisyonlarda kabadayılık, kaba kuvvet, yoz, çirkin ve düşük davranış göstermekten vazgeçiniz. Dini konularda da açık ve mert olunuz, tevil ve hileyi terk ediniz. Çocukların dini ve milli bilgiler edinmesinin önündeki engelleri kaldırınız" dedi.

Yeniçeri, bir soru üzerine, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin görüşmelerinde, maddeler üzerinde söz istediklerine dair telefon kayıtlarını dinletti. "Ortalık kaos halindeyken yasama hırsızlığı" yapıldığını öne süren Yeniçeri, "Bu teklifin hukuki ahlaki temeli yoktur" diye konuştu. Yeniçeri, Meclis Başkanı Çiçek'in, partilerin grup başkanvekilleriyle görüşerek tartışmalarla ilgili ortak bir hal yolunu bulmak durumunda olduğunu belirterek, "Bu teklif komisyona ait değil AK Parti'li milletvekillerine ait bir tekliftir" dedi.

BDP'li Birtane: "teklifin geri çekilmesini istiyoruz"

Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin tamamıyla geri çekilmesini istediklerini söyledi. Birtane, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin üniversiteler ve öğrenciler üzerinde özel bir politika devreye soktuğunu savundu."İktidar, uygulamaları ile demokratik, özgür ve yaratıcı üniversiteler istemediğini açıkça belirtiyor veüniversiteleri suç merkezi olarak görüyor" görüşünü savunan Birtane, "AKP değişimin gücünün dinamiği olan üniversiteleri adeta ideolojisine hizmet eden kurumlara çevirmeye çalışıyor" dedi. Birtane, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle ilgili bir soru üzerine, toplumun geleceğini ilgilendiren teklifin temelde eksik olduğunu öne sürdü. Birtane, teklifin tamamıyla geri çekilmesini istediklerini bildirdi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir